Dubrovnik: Izlet bogoslova

Na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja 2024. godine bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zajedno sa svojim odgojiteljima, magistrom fra Sinišom Balajićem

Sretan Uskrs!

Uskrsnuo si za mene, za nas, za svakog čovjeka. Pobijedio si grijeh, mržnju, zlo i tamu svijeta zato da i mi uskrsnemo.

Samo Bog daje istinsku radost i ispunjenje

Tehnologija nije samo tehnologija jer je u njoj upisana određena namjera. Ako ta namjera nije u službi čovjeka, onda ne možemo govoriti o napretku, već o nazadovanju, jer sve što ne služi za dobro čovječanstva ne može se smatrati napretkom.

Susret za mlade i mlade bračne parove

Novi susret za mlade i mlade bračne parove (projekt Dvoje su jedno) održat će se u utorak 5. ožujka. Počinje u crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku svetom misom u 19:00 sati a nastavlja se s predavanjem (Teologija tijela) u prizemlju samostana u 20:00 sati.

Kako pobijediti strah i paniku?

Da ne bismo postali žrtve potisnutih bolnih emocija, treba ih na vrijeme prihvatiti i prikladno izraziti. Treba prihvatiti spomenute emocije kao normalnu reakciju na nenormalno stanje u kojem smo se svi barem jednom nalazili.

Suvremeni izazovi pastorala i kateheze odraslih

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu od 23. do 25. siječnja 2024. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu (dvorana Vijenac) u Zagrebu (Kaptol 29 A) organizira 64. teološko-pastoralni tjedan s temom „Suvremeni izazovi pastorala i kateheze odraslih“.

Psovka naša svagdanja

Pozivamo vas na prvi otvoreni tematski susret Frame Imotski koji će se održati u samostanskoj dvorani u Imotskome, u petak 20. listopada 2023. godine u 20 sati.

Sretna sam jer živim za što sam pozvana

“Ono što je meni pomoglo da prepoznam poziv u srcu jesu tišina i molitva. Osjećaj da je prisutan upravo Onaj koji i poziva na taj put posvećenja. Koliko se god mi odupirali, bježali ili samo razumski pristupali nevidljivoj stvarnosti Gospodin će svejedno pronaći načina da nas zazove našim imenom”.

Tvoj susret s Gospodinom u tišini

Tko kaže da ne možeš provesti nekoliko sati u tihoj molitvi u vlastitom domu? Čak i ako nisi s drugim ljudima, ovi materijali ti mogu pomoći da se „obnoviš“ tijekom nekoliko sati gdje god da se nalaziš.

Sinj: Zlatna misa

Pod geslom „Zahvaljujemo Bogu, Ocu Gospodina našega Isusa Krista (Kol 1, 3)“, u nedjelju 2. srpnja 2023. u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, 50 godina svećeništva proslavila su sedmorica franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Marko Babić, fra Ivan Dotur, fra Ante Jurić Talaja, fra Marko Prpa, fra Ante Krešo Samardžić, fra Stipe Šušnjara i fra Jozo Župić.

Bože moj, Cetina!

Nakon poprilično duge stanke, zbog vremenskih i inih nepogoda, konačno smo nakon predbožićnog vijađa po Imotskoj krajini napravili jedan novi