Redovnički dani 2022.

Ovogodišnji Redovnički dani održavaju se u: Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci i Slavonskom Brodu. Održavaju se 16-17. 9. u Splitu, u Dubrovniku 17. 9., u Zagrebu 23.-24. 9. i u Rijeci 24. 9.

Konavle i Boka kotorska

Gotovo mjesec dana nakon putešestvija po Pelješcu napravili smo novi biciklistički đir, ovaj put još južnije od prethodnoga. Pogađate, naravno, da se radi o Konavlima jer Dubrovnik je u srcu sezone pretrpan turistima i svugdje je tijesno, u ‘grodu’ i oko njega.

Biciklom po Pelješcu

Kako se približavao dan otvorenja Pelješkog mosta tako je raslo iščekivanje i planovi kako se biciklom naći u blizini te biti svjedokom velike radosti i ponosa zbog završetka ovog velebnog projekta. Plan se nekoliko puta mijenjao i nadopunjavao jer toliko je ljepota na Pelješcu da nikako ne stanu sve u jedan plan, jedan kratki vijađ.

Karizmatski darovi u životu vjernika

Crkveno učiteljstvo daje nekoliko uputa kako uključiti karizme u život kršćana različitih staleža (usp. Iuvenescit Ecclesia, 22). Karizme snažno utječu na život cijele Crkve i od velike su pomoći u obavljanju dužnosti koje proizlaze iz krštenja, potvrde, ženidbe i sv. reda.

MISE ZORNICE

Kroz došašće od 29. studenog 2021. godine svakog dana u tjednu, osim nedjelje, mise Zornice slavit će se u samostanskoj

Jedino vjera može poraziti nove barbare

Prijetnja slobodi Zapada u dvadeset i prvom stoljeću ne dolazi od fašizma, niti od komunizma, već od vjerskog fundamentalizma, koji u sebi povezuje mržnju prema drugome, težnju za moći te preziranje ljudskih prava. No, pomisao kako je to moguće poraziti individualizmom i relativizmom, upravo je nevjerojatno naivna.