Solin: Svećeničko ređenje

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić predvodio je u subotu 15. lipnja u crkvi Svete Obitelji u Solinu svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je zaredio petoricu đakona za prezbitere.

Podi - Trilj: 80. obljetnica Markovića jame

Na livadi, pred samom jamom, okupilo se oko tristo četrdeset vjernika, članovi obitelji stradalih, iz Cetinske i Imotske krajine te Hercegovine koji su došli dati hvalu Bogu, odati počast i zahvalu palima za slobodnu Hrvatsku te moliti za progonitelje našeg hrvatskog naroda.

Dubrovnik: Izlet bogoslova

Na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja 2024. godine bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zajedno sa svojim odgojiteljima, magistrom fra Sinišom Balajićem

Sretan Uskrs!

Uskrsnuo si za mene, za nas, za svakog čovjeka. Pobijedio si grijeh, mržnju, zlo i tamu svijeta zato da i mi uskrsnemo.

Samo Bog daje istinsku radost i ispunjenje

Tehnologija nije samo tehnologija jer je u njoj upisana određena namjera. Ako ta namjera nije u službi čovjeka, onda ne možemo govoriti o napretku, već o nazadovanju, jer sve što ne služi za dobro čovječanstva ne može se smatrati napretkom.

Susret za mlade i mlade bračne parove

Novi susret za mlade i mlade bračne parove (projekt Dvoje su jedno) održat će se u utorak 5. ožujka. Počinje u crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku svetom misom u 19:00 sati a nastavlja se s predavanjem (Teologija tijela) u prizemlju samostana u 20:00 sati.

Kako pobijediti strah i paniku?

Da ne bismo postali žrtve potisnutih bolnih emocija, treba ih na vrijeme prihvatiti i prikladno izraziti. Treba prihvatiti spomenute emocije kao normalnu reakciju na nenormalno stanje u kojem smo se svi barem jednom nalazili.

Suvremeni izazovi pastorala i kateheze odraslih

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu od 23. do 25. siječnja 2024. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu (dvorana Vijenac) u Zagrebu (Kaptol 29 A) organizira 64. teološko-pastoralni tjedan s temom „Suvremeni izazovi pastorala i kateheze odraslih“.

Psovka naša svagdanja

Pozivamo vas na prvi otvoreni tematski susret Frame Imotski koji će se održati u samostanskoj dvorani u Imotskome, u petak 20. listopada 2023. godine u 20 sati.