Tko uroni u Boga izroni kod siromaha

Posted by
Franjevci konventualci sa zagrebačkog Svetog Duha i na Božić su korisnicima Pučke kuhinje otvorili svoja vrata. "Iako nismo trebali raditi, sedam fratara i deset volontera odlučilo je na poseban način dijeliti zajedništvo na Božić s beskućnicima i drugim ljudima koji se nalaze na marginama društva", poručio je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović.

 

fra Vladimir Vidović

 

Kako nam je otkrio fra Vladimir, iako su dobili potrebne namirnice za ove blagdanske dane zahvaljujući donatorima, franjevci su odlučili pripremiti poseban božićni ručak.

“Njih više od 400 korisnika došlo je na ručak na Božić. Budući da se viđamo svaki dan, imali smo želju vidjeti se s njima i na blagdan rođenja Isusa Krista. Na taj način htjeli smo im poručiti da smo mi tu zbog njih i da nisu zaboravljeni”, nadodao je naš sugovornik.

Humanitarna akcija “Obrok za obrok” nastavlja se i kroz božićno vrijeme. U drive-in kućici “Kod fratara” na Svetom Duhu može se kupiti jelo i piće za van, a na taj način se donira za djelovanje Pučke kuhinje.

 

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu

Izvor: www.hkm.hr