SVETOST POBJEĐUJE - Molitveni susret uoči svetkovine Svih svetih

Posted by

 

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije animiraju molitveni susret uoči svetkovine Svih Svetih pod geslom Svetost pobjeđuje. Susret će se održati u utorak, 31. listopada 2017. s početkom u 20 sati u crkvi Presvetog Otkupitelja u franjevačkom samostanu (klerikatu) o. fra Ante Antića na Trsteniku (Put iza nove bolnice 10 c).

Program molitvenog susreta sastoji se od duhovnog nagovora (u 20 sati), mogućnosti za ispovijed i euharistijskog slavlja s klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom (u 20,30 sati) nakon čega će u dvorani fra Karla Balića u prizemlju biti upriličena projekcija filma redatelja Jakova Sedlara: Sveta Hrvatska. Hrvatski sveci i mučenici od Tavelića do Stepinca. Voditelj susreta je fra Ante Vučković.

Dragi mladi prijatelju budi i ti onaj koji se ne boji pobijediti! Dođi jer pozvan si na svetost u ovom vremenu. Dođi i nadahni se pravim uzorima, onima koji su već pobijedili: pobijedili sebe i postali primjerom uzorna života. Nadahni se onima koji su primjer suradnje s Bogom i ljudima. Onima koji su živjeli u punini unatoč poteškoćama. Dođi i gradi i ti svoju pobjedu. Gradi je s Bogom,  jer s Njim ne možeš izgubiti!