Split: Početak nove akademske godine na KBF-u

Posted by

U ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine, svečanim euharistijskim slavljem započela je nova akademska godina. Euharistijsko slavlje u dvorištu Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu predslavio je splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša, ujedno veliki kancelar KBF-a u Splitu.

U koncelebraciji su bili splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, hvarski biskup mons. Ranko Vidović, veliki vicekancelar Fakulteta i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dr. fra Marko Mrše, dekan Fakulteta red. prof. dr. Mladen Parlov, prodekani, nastavnici i odgojitelji.

Homiliju je održao mons. Ranko Vidović koji je posebno naglasio važnost svagdanjeg sakramentalnog života svećenika, a onda i vjernika laika, potrebu istinskog susreta s Kristom u svakom danu.

Pozdravnu riječ nazočnima uputio je prodekan za znanost prof. dr. Josip Dukić, a potom i dekan Fakulteta red. prof. dr. Mladen Parlov.

Lectio brevis“ o temi “Čovjekovo mjesto u svemiru” održao je mr. sc. Franjo Frankopan Velić, asistent na katedri filozofije.

FOTOGALERIJA