Karin: Obnova privremenih zavjeta

Posted by
U subotu, 25. rujna 2021., svečanim misnim slavljem koje je predslavio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, osmorica bogoslova obnovila su na godinu dana redovničke zavjete poslušnosti, čistoće i siromaštva, a oni su: fra Josip Jurić – Šolto, fra Šimun Suton, fra Stipe Buljan, fra Oliver Marčinković, fra Marko Plejić, fra Valentino Radaš, fra Josip Brandejs i fra Mate Šakić.
Uz provincijala, koncelebrirali su: fra Petar Klarić, gvardijan; fra Ivan Režić, magistar bogoslova, fra Antonijo Mravak, predvoditelj duhovnih vježbi, fra Božo Mandarić, župnik Lišana te don Ante Delić, župnik Jasenica svećenik Srijemske biskupije don Zdravko Čabrajica.
Provincijal fra Marko, u propovijedi je ohrabrio mladu braću da uvijek iznova posvješćuju sebi u zahvalnoj molitvi poziv koji stoji na početku svakog autentičnog hoda za Kristom po uzoru na sv. Franju, istaknuvši kako se Crkva, a posebno Provincija, žele osloniti na njihov mladenački entuzijazam i svetost života. Braći koja su obnovila zavjete, pridružila su se i ostala braća iz Klerikata u Splitu, dosadašnji novaci te skori svečanozavjetovanik.
Misno slavlje završilo je svečanim blagoslovom, a slavlje je nastavljeno za zajedničkim stolom, uz vedro raspoloženje i pjesmu.
Bila je to prigoda i za zahvalu te razmjenu prigodnih darova. Na poseban način magistar bogoslova je zahvalio o. gvardijanu, predvoditelju duhovnih vježbi te ljubaznoj posluzi samostana na srdačnom gostoprimstvu.
Na povratku u Klerikat, jedan dio bogoslova posjetio je braću na Visovcu.