Karitativna božićna akcija bogoslova

Posted by

Karitativna sekcija franjevačkih bogoslova već godinama organizira božićnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji grada Splita. Ova akcija ne bi bila moguća bez svesrdnoga odaziva župljana župe svetog Ante iz Tučepa s župnika fra Nediljkom Šabićem i župe Uznesenja Marijina Bast – Baška Voda sa župnikom fra Petrom Vrljičkom. Župnici su s krizmanicima u protekla dva tjedna organizirali i prikupili pakete, a vrhunac akcije je bilo u nedjelju, 16-oga  prosinca 2018. godine, na treću nedjelju došašća zvanu „Gaudete“, nedjelju karitasa. Tada su bogoslovi kombijima pohodili župe, pokupili pakete koji su namijenjeni za najsiromašnije obitelji grada Splita i okolice.

Na kraju misnih slavlja bogoslovi su zahvalili župljanima na odazivu za akciju, iskazanoj ljubavi i pružanju mogućnosti potrebnima da za ove blagdane i oni osjete toplinu nade i ljubavi u konkretnim darovima. U župi Uznesenja Marijina Bast – Baška, župniku i župljanima je zahvali bogoslov fra Šimun Suton, u župi sv. Antuna Padovanskoga Tučepi župniku i župljanima, koji ustrajno trinaestu godinu zaredom organiziraju karitativnu akciju zahvalio je bogoslov fra Ivan Novaković .

Potom je uslijedilo ukrcavanje paketa hrane u kombije, akcijom su prikupljena dva puna kombija. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim župljanima i župnicima koji su sudjelovali u akciji u ime svih onih koji će dobiti pakete, a ljubav iskazanu prikupljanjem paketa lančano će biti prenesena iz Tučepa i Basta-Baške Vode preko Karitativne sekcije bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja do najpotrebnijih obitelji grada Splita i okolice i tako im uljepšati svetkovinu Kristova rođenja.

GALERIJA FOTOGRAFIJA - KLIKNI OVDJE

VIDEO - KLIKNI OVDJE


Tekst i video: Bogoslovi franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

Fotografije: župa Tučepi