Karin: Obnova redovničkih zavjeta

Posted by

23. rujna 2023. godine svečanim misnim slavljem koje je predvodio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše osmorica bogoslova (fra Josip Brandejs, fra Mate Šakić, fra Stjepan Raić, fra Kristijan Pisac, fra Teo Tadić, fra Daniel Živković, fra Marin Kujundžić i fra Ante Mijoč) obnovila su na godinu dana redovničke zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće.

default

U koncelebraciji su bili fra Petar Klarić, gvardijan Samostana svete Marije u Karinu, fra Siniša Balajić, magistar franjevačkih bogoslova, te fra Kristian Stipanović, župnik Župe Gospe od Zdravlja na Dobrom, koji je bio predvoditelj duhovnih vježbi ove godine.

Slavlju su se pridružila dvojica braće bogoslova: svečano zavjetovani fra Marko Plejić i bogoslov prve godine fra Mario Pavić. Prozivkom imena nakon evanđelja bogoslovi su izrazili svoju želju pred o. provincijalom da žive u poslušnosti, siromaštvu i čistoći tijekom sljedeće godine. Nakon svečanog blagoslova slavlje se nastavilo u dvorani samostana.

Tijekom duhovnih vježbi fra Kristian je razmatrao s bogoslovima teme kao što su euharistija, Sveto pismo i različite pobožnosti koje se prakticiraju u Katoličkoj Crkvi. Svaki dan su imali klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Jednom prigodom moleći krunicu uspeli su se na Tulove grede, a pobožnost Križnog puta izmolili su u Posedarju.

Nakon povratka iz Karina bogoslovi su posjetili braću novake i meštra novaka fra Tina Labrovića na otoku Visovcu. Proveli su lijepo popodne u Samostanu Majke od Milosti, gdje su im se pridružili i gvardijan fra Marko Nimac te domeštar fra Stojan Damjanović.

fra Mate Šakić

FOTOGALERIJA