Epidemiološke mjere u svezi održavanja svećeničkog ređenja i mladih misa

Posted by

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, 26. lipnja, održan je sastanak mladomisnika i njihovih odgojitelja s nadbiskupom mons. Marinom Barišićem i provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mršom oko organizacije ovogodišnjeg ređenja i mladih misa. Susretu su nazočile dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i dr. Dijana Nonković, šefica županijske Epidemiološke službe.

Imajući u vidu da se ovogodišnje ređenje i mlade mise održavaju u okolnostima opasnosti širenja koronavirusa, liječnice su dale stručne preporuke za organiziranje tih događaja. Tako će ređenje u crkvi Gospe od zdravlja u Splitu biti zatvoreno za javnost, a moći će nazočiti samo najuža rodbina ređenika tj. njihovi roditelji, braća i sestre. Prije ulaska u crkvu svima će se mjeriti temperatura i dezinficirati ruke. U crkvi će se strogo paziti na međusobni razmak, a obavezno je i nošenje zaštitnih maski. Svećenike koji nisu župnici ili bliža rodbina ređenika poziva se da ne dolaze na obred ređenja, već da ređenike prate molitvom. Također, izravan prijenos svečanosti ređenja bit će dostupan na Youtube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije. (link: Svećeničko ređenje 2020. - Youtube SMN)

Isto tako, liječnice su dale preporuke mladomisnicima kod organiziranja njihovih mladih misa u župama iz kojih potiču. I na tim događajima će se paziti na pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Izvor: www. smn.hr