Dan posvećenog života

Posted by

Blagdan Svijećnice, odnosno Prikazanja Gospodinova i Dan posvećenog života, koji se obilježava 2. veljače, svečano je proslavljen prvi put u novoizgrađenoj bazilici Svete obitelji u Solinu. Misno slavlje u koncelebraciji s ostalim svećenicima predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović. Misnom slavlju prethodio je blagoslov svijeća ispred crkve Gospe od Otoka i procesija do bazilike Svete obitelji u kojoj su sudjelovali svećenici, redovnici i redovnice, bogoslovi, kandidatice i vjerni puk.

Mons. Miroslav Vidović sve je pozvao na molitvu za osobe posvećenog života i za nova redovnička zvanja. Prenio je pozdrav i čestitku splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića i nadbiskupa koadjutora mons. Dražena Kutleše, koji su na proslavi svetog Vlaha u Dubrovniku.

Mons. Vidović posebno je u propovijedi istaknuo kako su svi krštenici, a posebno Bogu posvećene osobe, Njegova baština, prvina koja Njemu pripada te da Dan Bogu posvećenih osoba doista treba biti dan osobnog posvećivanja, bez naših naputaka Bogu što će On učiniti od našeg života.

Misno slavlje animirao je zbor redovnica uz orguljašku pratnju s. Mirte Škopljanac Mačina.

GALERIJA-KLIKNI

Tekst i fotografije: fra Mate Šakić