Blago tebi ispuniš li Božju volju!

Posted by

U vjeri hodaj, trpi, moli se i trudi. Znaj, pobožna dušo, da tvoja ljubav, vjera i ufanje postaju jače, veće i nebeske kreposti. Gospodin će dopustiti da i u njima trpiš, da sumnjaš i da se mučiš. Okruživat će te sumnje, dvojbe i nerazumijevanja, pa će te napadati zaborav i tupost u vjerskim stvarima i ti ćeš biti bez svake duhovne vjerske okrepe i utjehe.
No, ne boj se dobra dušo! To je kušnja kojom Isus želi iskušati tvoju vjeru, tvoju ljubav i ufanje. On želi da u njima ne bude ništa ljudskoga, tvoga već sve Njegovo. Da se ne oslanjaš na tvoje znanje, krepost, iskustvo, snagu već samo na ove Božanske kreposti koje su slobodne od svih utisaka što vuku ili vezuju tvoju narav. U vjeri hodaj, trpi, moli se i trudi. Znaj, pobožna dušo, da tvoja ljubav, vjera i ufanje postaju jače, veće i nebeske kreposti. Gospodin će dopustiti da i u njima trpiš, da sumnjaš i da se mučiš. Okruživat će te sumnje, dvojbe i nerazumijevanja, pa će te napadati zaborav i tupost u vjerskim stvarima i ti ćeš biti bez svake duhovne vjerske okrepe i utjehe.
No, ne boj se dobra dušo! To je kušnja kojom Isus želi iskušati tvoju vjeru, tvoju ljubav i ufanje. On želi da u njima ne bude ništa ljudskoga, tvoga već sve Njegovo. Da se ne oslanjaš na tvoje znanje, krepost, iskustvo, snagu već samo na ove Božanske kreposti koje su slobodne od svih utisaka što vuku ili vezuju tvoju narav. Blago tebi ispuniš li i ovdje volju Božju koja te želi ovom najosjetljivijom kušnjom posjetiti, očistiti i najviše usavršiti." fra Ante Antić koja te želi ovom najosjetljivijom kušnjom posjetiti, očistiti i najviše usavršiti.

fra Ante Antić