Još se stignete prijaviti na e-duhovne vježbe

Posted by

Ljeto je pri svome vrhuncu. Sve oko nas je u pokretu, a i mi smo vjerojatno u neprestanom pokretu, što zbog posla, što zbog odmora ili možda nekih drugih obaveza. I sama priroda je u ovom trenutku takva, možda ne pogoduje sabranosti. Pravo je umijeće tome intenzivnom vremenu dodati duhovnu dimenziju, znati zaustaviti se i pronaći vrijeme za Gospodina. No, ne postoji vrijeme koje nije za Gospodina. Tome nas uče sve naše e-duhovne vježbe pa tako i ove ljetne koje stoje pred nama.

S obzirom da smo i sami u neprestanom pokretu želimo doskočiti toj situaciji razmatranjima kroz devet dana o Isusu koji je na putu. U ljetnim e-duhovnim vježbama očekuju nas razmatranja evanđeoskih tekstova takozvanih neplaniranih susreta s Gospodinom. Isus je prošao zemljom čineći dobro (Dj 10,38). Na tom putu prepoznajemo neke ljude koji su u danom trenutku, barem sa svoje strane neplanirano, susreli Isusa, prepoznali njegovu prisutnost i prihvatili njegovo božansko poslanje. Ti su susreti bili znakoviti, iznenadni, dinamični, životni i često kratki i presudni. Bili su to susreti na putu, u hodu.

Kroz devet dana razmatramo što je te ljude učinilo sposobnima da spoznaju Isusovu prisutnost i njegovo božansko poslanje u svojim skromnim životima ili što ih je učinilo zatvorenima i nesposobnima da prihvate Isusovu poruku. Ta se tajna krije u njihovim srcima i nama je dano da kroz razmatranja pogledamo u dubinu tih susreta. Osim redovitih razmatranja upustit ćemo se i u malu praktičnu vježbu koja će našem danu dati posebnu notu i pomoći nam da i sami vježbamo kako učiniti naša srca otvorenima za Gospodina.

Pridruži se ovim e-duhovnim vježbama. Gospodin je na putu, prolazi u našoj svakodnevnici kraj nas. Dopusti svome srcu da ga prepozna i susretne. Vježbe su započele i možeš se pridružiti.

U ovim e-duhovnim vježbama možeš sudjelovati na dva načina. Prvi je da na svoj mobilni telefon ili tablet besplatno instaliraš aplikaciju e-Duhovne vježbe (aplikaciju preuzmi ovdje: za Android i za iOS) i u njoj se, nakon što si stvorio svoj račun/profil, prijaviš na duhovne vježbe Tko me se to dotaknu. Pronaći ćeš ih u rubrici Dostupne vježbe. Klikni na gumb Prijavi se i susretni Gospodina na svome putu. Drugi način je da popuniš i pošalješ prijavni obrasac koji se nalazi dolje ispod informacija o voditelju. Nakon slanja obraca, prijavu trebaš potvrditi klikom na gumb u mailu kojeg ćeš automatski primiti ukoliko si unio ispravnu e-maila adresu u prijavni obrazac.

Prijave na e-duhovne vježbe traju do 9. kolovoza u 23,59 minuta. Prijavite se ovdje.