Fra Massimo Fusarelli novi Generalni ministar Reda Manje braće

Posted by

U utorak 13. srpnja 2021. godine na Međunarodnom kolegiju Sv. Lovre Brindiškog u Rimu, njegova eminencija, kardinal João Braz de Aviz, prefekt Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, imenovan od strane Njegove svetosti pape Franje za delegata kardinala da predsjeda Generalnom kapitulu Reda Manje braće 2021., objavio je da je brat Massimo Fusarelli izabran za novog Generalnog ministra Reda Manje braće za mandat od 2021. do 2027. godine.

Fra Massimo Fusarelli rođen je 30. ožujka 1963. godine. Svečane zavjete je položio 8. siječnja 1989. godine u Rimskoj provinciji. Za svećenika je zaređen 30. rujna 1989. Nakon teološkog studija na Antonianu, obranio je licencijat iz patristike na Augustianu u Rimu.

Bio je provincijski definitor, animator pastorala zvanja i trajne formacije u svojoj provinciji. Od 2003. do 2009. vrši službu Generalnog tajnika za formaciju i studije u Redu, zatim je bio generalni vizitator Napuljske provincije a zatim za proces ujedinjenja franjevačkih provincija sjeverne Italije. 2020. godine izabran je za provincijskog ministra Provincije sv. Bonaventure OFM Lacija i Abruca.

Ovim izborom postao je 121. nasljednik serafskoga Oca Franje Asiškoga.

Iskrene čestitke našem novom Generalnom ministru uime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.