Vezani, a slobodni?

Posted by

Vezani, a slobodni?
Kako nešto što se čini tako suprotno i kontradiktorno, može u sebi sadržavati toliko istine? Mogu li supružnici koji su zapečatili svoj odnos bračnim vezom uistinu ostati slobodni jednom kad su rekli svoje 'DA' do kraja života?
Smije li uopće brak biti nešto što ćeš ti smatrati ukinućem slobode ili se tada sloboda u svome pravome svjetlu i do kraja zapravo izražava?
Imam li tada pravo nešto zabranjivati svome supružniku? Može li se sve riješiti dogovorom koji je u prirodi ili se mora nametnuti? A ako se nameće, je li to uopće sloboda? Kako ostati svoj, a ujedno postati tuđi, dopustiti da od njih dvoje nastaje jedno? Da uistinu dišete kao jedan duh i živite kao jedna duša? Da više ne postoji moje i tvoje, nego naše?

O svemu tome će nam progovoriti fra Ante Vučković koji prvim susretom u ovoj akademskoj godini otvara novi ciklus predavanja pod organizacijom projekta 2=1.

Svetu misu u utorak, 6. studenoga 2018. u crkvi Presvetog Otkupitelja u franjevačkom samostanu (i klerikatu) o. fra Ante Antića na Trsteniku u 19:00 sati će također predvoditi naš fra Ante, kao duhovnik splitskog Skaca, a svojom pjesmom će je uveličati naš dragi Skac bend. Nakon Mise slijedi predavanje na ovu temu.

Dođite SLOBODNO, nećemo vas siliti! Vidimo se! 😉

Skac_St