Veliki tjedan: Raspored bogoslužja i obavijesti od 24. do 31. ožujka 2024.

Posted by

 

Na Veliki ponedjeljak, utorak i srijedu, dakle 25., 26. i 27. ožujka: mise u crkvi ujutro u 7 sati. Navečer u 18.30 Večernja iz časoslova i tradicionalni Gospin plač kojega ćemo ispjevati u tri dijela – svaki dan (ponedjeljak, utorak, srijeda) po jedan dio.

25. ožujka je uobičajeno svetkovina Blagovijesti, ali budući da ove godine pada u Velikom tjednu, a tada kao ni u Vazmenoj osmini nije dozvoljeno nikakvo drugo slavlje, proslava Blagovijesti se liturgijski prebacuje na 8. travnja, tj. ponedjeljak nakon Bijele nedjelje.

Na Veliki četvrtak, 28. ožujka, Služba čitanja i Jutarnja iz časoslova ujutro u crkvi u 7.30. Navečer u 18 sati Misa Večere Gospodnje, početak Svetoga Vazmenoga Trodnevlja Muke, smrti i uskrsnuća Gospodinova. Naravno – nema mise u 19.30. U 21 sat pobožnost Getsemanska ura. Mogućnost cijelonoćnog bdijenja u tišini, a koje će se nastaviti i na Veliki petak do 17.30 sati.

Na Veliki petak 29. ožujka, pjevana Služba čitanja i Jutarnja iz časoslova ujutro u crkvi u 7.30. Navečer u 18 sati Služba Muke Gospodnje. Po ulogama se pjeva Muka Gospodina našega Isusa Krista.

Velika subota 30. ožujka: ujutro u 7.30 u crkvi pjevana Služba čitanja i Jutarnja. Nakon toga mogućnost poklona Gospodinu u tišini do 15 sati. Vazmeno bdijenje u Svetoj noći slavimo s početkom u 21 sat. Na kraju Vazmenoga bdijenja blagoslov je uskrsnih jela.

Budući da većina braće svećenika iz našega samostana kroz ove dane uglavnom ispovijeda u crkvi Gospe od Zdravlja, ispovijed je samo u hitnim slučajevima.

 

Mir i dobro,

Vaši splitski fratri