Večeri pasionske baštine u Drnišu

Posted by

Gradski pjevački zbor „Neuma“ iz Drniša, kao i proteklih godina, i ove godine priprema prigodne korizmene nastupe. Osim u Drnišu, koncerte će održati i u susjednim općinama te na gostovanju u Zadru.

Početak male turneje bit će u srijedu 27. ožujka 2019. g. u 18 sati kada će Neuma prigodnim nastupom počastiti stanovnike prominskog kraja. Koncert će se održati u Domu za starije osobe u Oklaju, a svim zainteresiranim posjetiteljima i stanovnicima doma predstavit će se i učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog, Drniš – Područne škole Oklaj, izvedbom prominskih napjeva.

Neuma svoje nastupe nastavlja u nedjelju 31. ožujka (u 20 sati) u drniškoj župnoj crkvi Gospe od Ružarija gdje sudjeluje na XVIII. Večerima pasionske baštine. Bit će to Neumin jubilarni deseti nastup na ovoj manifestaciji, a ove godine koncert realizira zajedno sa Klapom Sv. Nikola iz Metkovića. U desetogodišnjem djelovanju ova klapa broji mnoge nastupe u zemlji i inozemstvu te brojne izvedbe i nagrade na klapskim festivalima. Prvotno muška klapa, od 2017. godine djeluje u mješovitom sastavu.

U srijedu 3. travnja, na poziv Hrvatskog pjevačkog društva „Zoranić“, Neuma putuje u Zadar gdje će zajedno s domaćinima održati prigodni nastup. Koncert će se održati u Muzeju antičkog stakla u 19 sati.

I ove godine Gradski pjevački zbor „Neuma“ sudjeluje u programu Dana kršćanske kulture (8. put zaredom). U nedjelju 7. travnja 2019. g. sudjelovat će u prigodnom programu koji će se odvijati u Crkvi Presvetog Otkupitelja – grobnici obitelji Meštrović u Ružiću gdje će pjevati misu te održati  koncert.

Josipa Prpa