Ustrajnost i radost u redovničkom životu

Posted by

U petak, 23. travnja 2021. godine, u Kongresnoj dvorani Franjevačkog klerikata, časna sestra Marija Gracijana Gracin iz Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog, iz samostana Navještenja Gospodinova u Splitu, održala je nagovor franjevačkim bogoslovima, u sklopu redovitih susreta naslovljenih "Duhovni impuls", na temu "Ustrajnost i radost u redovničkom životu".

Sestra Marija Gracijana, inače aktualna provincijska ekonoma, govorila je o svojim prvim redovničkim koracima.  Svoj pogled usmjerila je prema Onom koji nas uvijek, kako reče „gura kroz život“ i kojemu nema premca. Jedna od interesantnijih misli svakako je bila: "...u svakoj prilici života Bog je Faca,  a na nama je da budemo odraz te Face“. Na redovnički život gleda kao na „Marijin Nazaret“ s trajnim pozivom na spremnost ulaziti u tu Marijinu svakodnevnicu služenja kod stola Isusu i Josipu.

Nakon predavanja  bogoslovi su imali priliku postavljati pitanja sestri Mariji Gracijani, na koja je ona vrlo originalno i umješno odgovarala.

Na koncu susreta, magistar bogoslova je zahvalio č.s. Mariji Gracijani i izrazio želju za ponovnim susretom.

FOTOGALERIJA

Fotografije/tekst: Fra Mate Šakić