Upute hodočasnicima u Svetište Gospe Sinjske

Posted by

Poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, dragi hodočasnici,

uoči svetkovine Velike Gospe objavljujemo upute koje će vam biti korisne za što bolju organizaciju hodočašća i za što ljepši boravak u Svetištu i gradu Sinju.

Molimo da se pridržavate navedenih uputa.

1) Raspored euharistijskih slavlja (13.-16. kolovoza 2017.) objavili smo u posebnom članku - KLIKNI.

2) Raspored ispovijedanja možete pogledati ovdje - KLIKNI.

3) Crkva Gospe Sinjske bit će otvorena za hodočasnike prema sljedećem rasporedu:

  • nedjelja, 13. kolovoza 2017., od 3.00 do 20.30 sati;
  • ponedjeljak, 14. kolovoza 2017., od 5.00 do 24.00 sata;
  • utorak, 15. kolovoza 2017., od 00.00 do 21.00 sat.

4) Misne nakane zapisuju se na samostanskom dvorištu prema sljedećem rasporedu:

  • ponedjeljak, 14. kolovoza 2017., od 5.45 do 22.45 sati;
  • utorak, 15. kolovoza 2017., od 4.00 do 21.00 sat;
  • napomena: za vrijeme triju vanjskih misnih slavlja NE zapisuju se misne nakane (Vigilija u 18 h, danja misa u 11 h i večernja misa u 18 h).

5) Suvenire i nabožne predmete možete nabaviti u našoj suvenirnici ili na prigodnim štandovima u krugu Svetišta. Blagoslov nabožnih predmeta poslije svake mise.

6) Blagoslovljena voda postavljena je u samostanskom dvorištu. Molimo da budete pažljivi kada nalijevate blagoslovljenu vodu u vlastite boce ili posudice.

7) Pozivamo vas da se za hodočašće i boravak u Sinju posebno pripremite, kako biste u najboljem redu proslavili svetkovinu Gospe Sinjske. Osobito se valja zaštiti od izloženosti suncu i osigurati dovoljne količine tekućine (najbolje voda). Čuvajte i svoje osobne stvari, posebice dokumente i mobitele. Slijedite upute policijskih službenika, kao i svećenika i samostanskih redara.

8) U slučaju potrebe, u samostanskom dvorištu možete zatražiti hitnu medicinsku pomoć kod liječnika i medicinskih tehničara.

9) Pozivamo Sinjane i Sinjanke da posebno urede ulice kojima prolazi procesija sa slikom Gospe Sinjske. Potičemo vas da pripremite latice ruža za procesiju, kako biste i na taj način iskazali čast Gospi i svećenicima.

10) Tri vanjske mise prenosimo uživo na našoj Facebook stranici (Vigilija u 18 h, danja misa u 11 h i večernja misa u 18 h).

11) Više informacija o svetkovini Gospe Sinjske možete pronaći u kategoriji "Velika Gospa 2017." - KLIKNI.


Mi franjevci, čuvari Svetišta Gospe Sinjske, svim hodočasnicima izražavamo iskrenu dobrodošlicu. Naše misli idu posebno prema onima koji hodočaste "Stazom Gospe Sinjske". Svima vama otvaramo vrata svojega srca i vrata marijanskog svetišta u Sinju. Neka po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske Božji blagoslov izobiluje u vašem životu.

Izvor: https://www.gospa-sinjska.hr