Tučepi: Proslava svetog Nikole Tavelića i posjet bogoslova župi

Posted by

U nedjelju, 13. studenoga 2022. godine, povodom svetkovine svetog Nikole Tavelića, a na poziv župnika fra Stipe Bešlića, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, predvođeni magistrom fra Sinišom Balajićem, posjetili su Župu svetog Ante u Tučepima.

Sveta misa započela je s procesijom u 10.30 sati, koju je predvodio fra Siniša u koncelebraciji sa fra Stipom. Kod oltara su posluživali bogoslovi i ministranti, a pjevali su župni zbor i dječji zbor „Izvor“ i sami bogoslovi.

Na koncu svete mise, župnik fra Stipe zahvalio je ponajprije Bogu a potom i svima onima koji su sudjelovali na različite načine u pripremi kako bi svetkovina svetog Nikole Tavelića bila svečano proslavljena. Naime, vjernici su se pripremali za ovu proslavu kroz trodnevnicu: od četvrtka do subote. Svaki dan trodnevnice, u 17.30 sati, bila je pobožnost sv. Nikoli Taveliću, a potom, u 18 sati, sveta misa. Prvi je dan trodnevnice svetu misu predvodio fra Josip Cvitković, gvardijan samostana Gospe od Zdravlja u Splitu, drugi dan fra Ante Kelava, župni vikar Župe svetih Petra i Pavla u Mostaru, te treći dan don Marko Trogrlić, policijski kapelan u Splitu.

Župnik je zahvalio svima njima kao i svećenicima koju su ispovijedali te pjevačkom zboru VIS „Duha Svetoga“ koji je animirao pjevanje prva dva dana trodnevnice.

Nakon svete mise, župnik je upriličio ručak u župnoj dvorani gdje su se pridružile i časne sestre, koje djeluju u župi, te braća svećenici iz okolnih župa Makarskog primorja. Tako su posjet župi kao i cjelokupno slavlje protekli su u bratskom ozračju.

 FOTOGALERIJA                                                                                                    

fra Valentino Radaš