Održani Susreti trajne formacije

Posted by

Redoviti jesenski Susreti trajne formacije u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja održani su 8. i 16. studenoga 2022. Prva dva susreta održana su 8. studenoga u samostanu Gospe od Milosti na Visovcu (ujutro) i u samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku (popodne). Druga dva susreta održana su 16. studenoga u samostanu Sv. Franje Asiškoga u Imotskom (ujutro) i u samostanu Gospe Sinjske (popodne). Braća koja nisu mogla fizički nazočiti ni na jednom od navedenih susreta, mogla su 8. studenoga u 16,30 preko platforme Zoom sudjelovati na Susretu trajne formacije. Susreti su održani u samostanskim dvoranama prema predviđenom rasporedu. Nakon molitve Srednjega časa fra Ivica Jurić, moderator trajne formacije, predstavio je program, predavače i teme susreta.

Izlaganja su pripremili fra Josip Vlašić, član hercegovačke Franjevačke provincije Uznesenja BDM, sada voditelj Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci i dr. sc. s. Dijana Mihalj, profesorica kanonskog prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, Provincije Navještenja Gospodinova iz Splita. Fra Josip je govorio o tomu kako danas biti redovnik a s. Dijana o daru vjernosti u redovničkom životu.

Nakon izlaganja uslijedila je plenarna rasprava u kojoj su braća postavljala pitanja, iznosila svoja iskustva i komentirala predavanja. Susreti su završeni zajedničkim ručkom/večerom u samostanskoj blagovaonici. Zahvaljujemo gvardijanima i fra Ivanu Udovičiću, tajniku Provincije na organizaciji.

fra Ivica Jurić

GALERIJA SLIKA