Tko je ta osoba pored mene?

Posted by

U  Klerikatu na Trsteniku u utorak 6. ožujka  s početkom u 19,00 sati održat će se redoviti mjesečni susret za mlade i mlade bračne parove (prvim utorkom u mjesecu) pod nazivom: Tko je ta osoba pored mene?

Koliko si spreman nositi odgovornosti života u dvoje, ako još nisi barem većinski upoznao karakter svoje druge polovice? Nositi se s izazovima svakidašnjice moguće je samo ako dobro znamo onog s kojim taj put prevaljujemo. Prije stupanja u ikakvo emocionalno sjedinjenje, treba proći upoznavanje na razumskoj razini.

Ali postoji razlika između znati i samo upoznati. Postupak upoznavanja je kratak i dotakne samo površinu. A znati osobu je puno dublje, to znači plivati u dubinama njezine duše. Dubine se mogu samo doseći ako širiš kapacitet pluća, a to znači konstantan trud i upornost. Tvoje je da se potrudiš oko toga što siješ, da bi kasnije mogao žeti plodove svog truda. Osoba koju upoznaš na svim razinama ljudskosti, postaje spremna i sposobna nositi svo breme tvoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Kaže se da se isplati živjeti samo za ono zbog čega bi umro. Ali kako možemo umrijeti za ono što ne poznajemo? Više o tome kako upoznati i drugu osobu i kako zaplivati u njezine dubine reći će nam socijalni pedagog i profesor Toni Maglica.

PROGRAM:
19:00h - sv. misa koju predvodi fra Domagoj Runje, a animira vis Izidor
20:00h - predavanje dr. sc. Tonija Maglice

(Tijekom sv. mise imat ćete mogućnost pristupiti sakramentu svete ispovijedi.)

Skac_St