Svečana akademija o ocu fra Anti Antiću

Posted by

U srijedu, 3. ožujka 2021. godine, u Samostanu o. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku održana je svečana akademija u prigodi spomendana preminuća Časnog sluge Božjega oca fra Ante Antića.

Pozdravnu riječ uputio je najprije mnp. o. fra Marko Mrše, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, potom gvardijan samostana na Trsteniku fra Ivan
Macut i kao domaćin susreta fra Ivan Režić, magistar franjevačkih bogoslova.

Izlaganje na temu Franjevac – Student na KBF-u u Splitu održao je fra Domagoj
Volarević, profesor liturgike na KBF, Sveučilišta u Splitu i domagistar franjevačkih bogoslova.

Referat o liku i djelu Časnog sluge Božjega oca fra Ante Antića izložili su bogoslovi fra Oliver Marčinković i fra Valentino Radaš.

Novi, 15. broj, časopisa bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja „Počeci“ predstavili su fra Stipe Buljan, glavni urednik i fra Ante Akrap, profesor filozofije i prodekan za nastavu na KBf-u u Splitu. Kroz program akademije nazočne je vodio bogoslov fra Marko Plejić.

Glazbeni dio susreta animirao je Zbor Franjevačkih bogoslova pod ravnanjem prof. Pere Prosenice, zborovođe, uz prof. Mariju Bašić Markotić na flauti. Pedesetak uzvanika prisustvovalo je tako na prvoj Svečanoj akademiji od preseljenja franjevačkih bogoslova iz Makarske u Split 1999. godine. Na koncu je uslijedila zahvala onima koji su svojim doprinosom i prisutnošću učinili da sve protekne lijepo i skladno. Prisutni su na odlasku dobili na dar najnoviji časopis.

Tekst/fotografije: fra Mate Šakić

FOTOGALERIJA KLIKNI