Susret vođa katoličkih skauta u Rijeci

Posted by

Od 27. -29. travnja održao se susret svih vođa odreda biskupijskih zdrugova katoličkih skauta Hrvatske. Susret se održao u Rijeci, točnije u Driveniku, malenom mjestu blizu Rijeke, u pastoralnom domu "Stepinac", gdje se inače nalazi i sjedište katoličkih skauta Hrvatske. Četrdesetak vođa skautskih odreda u dva dana susreta slušalo je predavanja o skautskoj odgojnoj metodi te o identitetu i karizmi katoličkih skauta. Predavanja su održali Marin Miletić, nacionalni predsjednik Zdruga skauta koji je i pokrenuo katoličke skaute u Hrvatskoj te  Asja Pavlovićpredsjednica Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

Marin Miletić upoznao je vođe skautskih odreda s mjestom gdje će se najvjerojatnije održati prvi slet katoličkih skauta u Hrvatskoj od 22.-25. lipnja 2018, a na kojem je predviđeno da će se okupiti oko pet stotina skauta iz Hrvatske i drugih zemalja. Vođe skauta su nakon obilaska mjesta Lič u kojem će biti organiziran slet, posjetili skautski medijski centar u Rijeci, te kratko razgledali Rijeku. U ime odreda o. fra Ante Antića iz Splita sa Trstenika na susretu su bili: Antonija Roca, predsjednica, fra Ivica Jurić, duhovnik te skautkinje Matea Korda i Ivana Katavić. 

Ako želite biti dio zajednice katoličkih skauta dođite na redoviti susret nedjeljom (nakon mise) u 20 sati u samostan o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu (Klerikat), Put iza nove bolnice 10 – i upoznajte ih.

Više o katoličkim skautima pročitajte ovdje: katolickiskauti.hr.