Split: Završila korizmena inicijativa "40 dana za život"

Posted by

U nedjelju, 25. ožujka, na Cvjetnicu, završila je korizmena kampanja Inicijative 40 dana za život. U Hrvatskoj je ovo do sada bila najraširenija kampanja s uključenih 27 gradova, na 28 mjesta bdjenja. Ova najhladnija kampanja do sada urodila je velikim plodovima!

U svijetu se 40-dnevno bdjenje odvijalo na 354 mjesta bdijenja te u ovoj kampanji znamo za 490 spašenih života! Među tom djecom su i 3 spašena života u Hrvatskoj za vrijeme ove kampanje, a oko 3000 molitelja sudjelovalo je i bdjelo i po najvećim hladnoćama ispred hrvatskih bolnica.

Tijekom ove kampanje počele su i prijave za Prvu međunarodnu konferenciju za Život u Zagrebu „Život, dakle, biraj!“, u organizaciji Inicijative 40 dana za život i Udruge Hrvatska za Život koja će se održati od 27. do 29. travnja ove godine. Ta će konferencija okupiti pro-life borce iz Hrvatske i svijeta, a svi ti odlični govornici će iz perspektive svoje teme dati odgovor na rješenje problema pobačaja. Prijave traju do 5. travnja, a prijaviti se možete na link: Ovdje

Kao i u nekoliko prijašnjih kampanja, bdjenja su organizirana i u nekim župama na našim otocima, a neformalno su se bdjenja održavala ispred opće bolnice u Gospiću te ispred poliklinike Podobnik u Zagrebu. Ovu kampanju obilježio je i obilazak relikvija svetog Ivana Pavla II. po cijeloj Hrvatskoj, a vjernici su ih imali prilike častiti i ispred bolnica, ali i u župama u svojim gradovima. Relikvije su na kraju kampanje poklonjene nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Korizmena kampanja u Splitu već tradicionalno završila je ispred splitskog rodilišta prigodnim riječima i blagoslovom bolničkog kapelana don Tomislava Topčića koji je istakao kako s ovih 40 dana bdijenja nije kraj, te ohrabrio molitelje na nastavak borbe za nerođene – molitvom. Organizacijski tim i molitelji u daljnjem dijelu programa podijelili su među sobom snažna osobna svjedočanstva. Damir Mandić, voditelj splitskog tima i Marija Šošić, koordinatorica inicijative za Dalmaciju, zahvalili su moliteljma na ustrajnosti i predanosti u ovoj kampanji te prenijeli plodove i događaje kampanje u Hrvatskoj i svijetu te najavili naredne projekte Udruge Hrvatska za Život, među kojima je seminar za žene ranjene pobačajem koji će se održati u Splitu, 24.-27.5.2018.

Sveta Misa zahvalnica za sve plodove korizmene kampanje održat će se 4.4.2018. u 18 sati u kapeli Nadbiskupijskog sjemeništa, a nakon Mise nastavit ćemo druženje u dvorani sjemeništa uz projekciju "October baby", biografskog filma o djevojci koja je preživjela pobačaj!

Izvor: www.smn.hr