Slavlje primanja i obećanja u Frami Gospe od Zdravlja

Posted by

Nakon dugo iščekivanja, stigao je i taj veliki dan za našu Framu Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom. Svaka nedjelja je posebna, međutim ona 11. lipnja 2017.g. bila je još posebnija i ostat će nam u dugom sjećanju. Naime, navedene nedjelje nas devet framaša obnovilo je obećanja i tako odlučilo živjeti evanđelje i ići Franjinim stopama još godinu dana. Također  i troje novih framaša izrekla su u istom slavlju svoje prvo "Evo me" i primljeni su u naše bratstvo. Da bismo bili svjesni važnosti riječi koje smo izgovorili i obećanja koje smo dali pobrinuo se naš župnik fra Ante Udovičić: on nam je kao pripravu za slavlje primanja i obećanja 10. lipnja 2017.g. održao duhovnu obnovu na temu našeg poziva u suvremenom svijetu.

Naša Frama, iako je možda brojčano mala, ima veliko srce koje je te nedjelje bilo još veće. Svaku framašicu i framaša osim bijelih košulja i taua, krasile su te nedjelje još dvije stvari: osmijeh na licu i radost u srcu.

Misno slavlje je predvodio naš duhovni asistent fra Ante Bešlić a animirao Vis Gospe od Zdravlja. Nakon sv. mise imali smo zakusku i druženje zajedno s Franjevačkim svjetovnim redom kao i drugim framaškim bratstvima iz Splita koja su nas došla podržati. Pjesme i plesa nije nedostajalo do kasno u noć. Hvala dragom Bogu na prekrasnom danu i hvala svim dragim ljudima koji su uveličali naše malo slavlje.
Prvi korak smo napravili, još nam ih samo 364 preostaje. Ne će nam uvijek biti lako i radosno stoga se preporučamo u vaše molitve da uistinu možemo biti veseli navjestitelji Njegova kraljevstva.

Sara Franić