Redoviti raspored bogoslužja u crkvi Presvetog Otkupitelja

Posted by

Radnim danom:

- U franjevačkoj crkvi Presvetog Otkupitelja na Trsteniku svaki dan možete s nama slaviti sv. misu u 7 sati ujutro. Subotom misu slavimo zajedno s molitvom jutarnje iz časoslova.

- Svaki četvrtak poslijepodne, osim preko ljeta, u 18 sati u crkvi molimo večernju molitvu iz časoslova. Poslije Večernje slavimo svetu misu nakon koje bude kratko klanjanje u tišini i blagoslov s Presvetim.

- Posljednjeg četvrtka u mjesecu, u isto vrijeme, slavimo svetu misu na latinskom jeziku.

- Prvi utorak u mjesecu (osim ljeti) imamo redovite Susrete za mlade i mlade obitelji: slavimo svetu misu u 19 sati (animiraju mladi iz Skac_St) te nastavljamo u dvorani u prizemlju s prigodnom temom i radom u grupama koju pripremaju mladi iz Skac_St.

Nedjeljom:

- Sv. misa u 7 sati ujutro
- Pjevana molitva jutarnje iz časoslova u 9 sati ujutro u crkvi
- Svečana sv. misa u 9,30 sati
- Pjevana molitva večernje iz časoslova u 18,30 sati
- Sv. misa u 19 sati preko koje pjeva zbor mladih

*Preko ljeta (15.6. -1.9.) večernja misa (bez molitve Večernje iz časoslova u crkvi) slavi se u 20 sati

** Kroz korizmu molimo pobožnost Križnog puta petkom u 18,30 sati nakon kojeg slavimo svetu misu s molitvom večernje iz časoslova

***Kroz došašće slavimo mise zornice u 6 sati svakim danom osim nedjeljom.

Pozivamo vas da nam se pridružite:

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED (OFS), mjesno bratstvo „Blagovijest” svoje susrete ima prvoga i trećega ponedjeljka u mjesecu u 19 sati. Duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a „Blagovijest” je fra Stipe Nimac.

BIBLIJSKI SUSRETI održavaju se svakog četvrtka, osim ljeti. Započinju svetom misom u 19,30 u crkvi i nastavljaju u 20,15 sati u dvorani fra Karla Balića. Voditelj je doc. dr. sc. fra Domagoj Runje, profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

SAMOSTANSKI ZBOR okuplja franjevačke bogoslove i druge zainteresirane vjernike koji dolaze u našu crkvu na liturgijska slavlja. Pjevaju na nedjeljnoj sv. misi u 9,30 sati, a probe imaju petkom u 20 sati. Zbor vodi Pero Prosenica.