Prva knjiga stihova fra Ante Vučkovića

Posted by

Katolička izdavačka kuća Salesiana priređuje predstavljanje prve zbirke pjesama fra Ante Vučkovića 'Kolajna od šutnje' u Splitu u Franjevačkom klerikatu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu, u četvrtak 16. svibnja 2019. u 20 sati.

Fra Ante Vučković rođen je 1958. u Sinju, doktorirao je temom "Dimenzija slušanja u Martina Heideggera" (objavljena na talijanskomk i hrvatskom jeziku, Zagreb, 1993.) na Papinskom sveučilištu u Rimu. Profesor je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, gdje je bio i dekan. Prepoznatljiv po svojim osebujnim i autentičnim duhovnim propovijedima i katehezama za mlade, kaže da je protiv brbljanja o evanđeoskim temama, javlja se duhovnim stihovima na biblijske poticaje, a počeo ih je pisati na Facebooku.

Njegove pjesme na predstavljanju čitat će glumac i pjesnik Enes Kišević i glumac Pere Eranović, u glazbenom dijelu programa pjevat će mladi iz SKAC benda Split, program vodi Marin Periš.

Na predstavljanju će biti i nagradna igra! Putnička agencija ICHTIS TRAVEL priredila je nagradnu igru čija je glavna nagrada - put u Svetu zemlju pod duhovnim vodstvom fra Ante Vučkovića! Više možete saznati na poveznici. http://ichtisonline.com/kolajna-od-sutnje.html

Predstavljanje fra Antine knjige održat će se i u Zagrebu u Župi Duha Svetoga (Sveta Mati Slobode) na Jarunu u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati.

Evo što nam je o svom pjesništvu kazao fra Ante Vučković.