Program cjelovite kršćanske formacije mladih (3D) 2018./2019.

Posted by

Želiš izgraditi sebe? Steći trajna prijateljstva? Poboljšati svoj odnos s Bogom? Mijenjati na bolje sebe i svijet oko sebe? Otvoriti se Bogu i ljudima? Onda je 3D formacija prava stvar za tebe! 🙂

3D je trogodišnji program cjelovite kršćanske formacije mladih koji se odvija u malim grupama.

U I. godini 3D-a upoznajemo svoj DUH: tko smo, što smo, koje su nam vrline i mane, što imamo i možemo dati.

U II. godini 3D-a intenzivno radimo na svojoj DUŠI: radimo na svom odnosu s Bogom, prolazimo duhovne vježbe.

U III. godini 3D-a aktivno se uključujemo u DRUŠTVO

3D je, dakle 🙂

• program cjelovite kršćanske formacije mladih

• za sve studente i mlade radnike koji žive ili rade na području grada Splita i okolice

• program za sve mlade koji žele aktivno raditi na izgradnji svoje osobnosti, duhovnosti i angažiranosti!

► prijave za upis otvorene su do 31.10.2018. g. Broj je mjesta ograničen te je za prijavu potrebno ispuniti prijavnicu koja se nalazi na linku: https://docs.google.com/forms/d/1XLMD9w0GnLF02-AWlXjdGI8CoFDhTOfCWoG8wC6pGbM/viewform?edit_requested=true

► program I. godine započet će u 11. mjesecu, a odvijat će se kroz cijelu ovu akademsku godinu

• jedan susret tjedno u formi rada u manjim grupama koji aktualizira i poosobljuje određenu temu

• jednom ili dvaput mjesečno zajednički susret u formi predavanja s voditeljem

• raspored grupnih susreta dogovara se s dodijeljenom grupom.

Detaljnije o programu 3D formacija:

Ovaj program ima namjeru stvoriti poticajno okružje i konkretno vodstvo mladima u njihovom duhovnom sazrijevanju. Mladi će moći razvijati svoju osobnost, zaživjeti duhovnost, naučiti se donošenju dugoročnih odluka, učvrstiti se u povjerenju, provjeriti se u prijateljstvima, stasati u mudrosti i oplemeniti svoju mladost koja je za izvornu duhovnost najbitnije životno doba. Prednost ovoga sustava u tome je što se omogućuje napredak koji sustavno vodi do cjelovite formacije, koja mlade u potpunosti pripravlja na osobnoj i duhovnoj razini, prati ga kroz ovladavanje važnim životnim vještinama i u konačnici, kao kršćanina osposobljuje za društvenu angažiranost.

Male zajednice povlaštena su mjesta evangelizacije. U velikim otvorenim zajednicama pojedinac se često gubi, i tek prividno nekome pripada. Mladom čovjeku potrebna je čvrsta i stalna zajednica kojoj pripada i koja misli na njega, koja ga zna potražiti i koja ga zamjećuje u svakoj njegovoj dimenziji. Takva zajednica ga podiže i veseli, bodri ga u njegovim poteškoćama i veseli se njegovim pobjedama. Ona ga čuva od bezvoljnosti i trajnije obamrlosti, kao i od lutanja stranputicama. Svatko od nas ima potrebu za grupom prijatelja koja će pitati za tebe i potražiti te kad te nema. U grupama će se raspravljati, prakticirati stečeni uvidi, te u međusobnom obogaćivanju dijeliti iskustva osobnog rasta.

Jesi li spreman za zadaće koje Bog stavlja pred tebe? Imaš li podršku na putu svog osobnog rasta? Što činiš za svoju duhovnu zrelost? Dođi, oduhovi svoju mladost!

3D 2018./19. počinje 05.11.2018  na adresi A. G. Matoša 56, 21 000 Split i traje do lipnja 2019.!

Od svakog sudionika očekuje se trajno pohađanje formacije kroz cijelu akademsku godinu. Program je namijenjen za mlade od 19 do 30 godina.

PRIJAVE TRAJU DO 31.10. Sve informacije možete dobiti na e-mail: effata.skac.st@gmail.com

www.skac.st