Prijavite se na e-duhovne vježbe

Posted by
Cijela Franjevačka obitelj, to jest sve zajednice koje se nadahnjuju na karizmi i primjeru svetoga Franje Asiškoga, počela je obilježavati velike obljetnice vezane uz kraj života ovoga velikoga sveca koji je preminuo 1226. godine. Već ove, 2023. godine, obilježena je 800. obljetnica otkako je papa Honorije III. potvrdio Pravilo što ga je sveti Franjo sastavio za svoju braću. Osim toga, ove se godine obilježava i 800. obljetnica Božića što ga je sveti Franjo na nov način obilježio u svome samotištu nedaleko od mjesta Greccio, u dolini Rietija u talijanskom Laciju.

Dok obilježava velike obljetnice, Franjevačka obitelj želi doprijeti do svih ljudi kojima lik svetoga Franje, njegov život i djelo, mogu progovoriti. Drago nam je da smo doprli i do tebe. Za svaku godinu do 2026. ponuđen je naslov koji je preuzet iz stihova Hvala Bogu
višnjemu što ih je napisao sâm sveti Franjo, pa su za 2023. godinu izabrane riječi Ti si radost. To će biti i naslov ovih adventskih duhovnih vježbi.

Sveti Franjo, koji radosno živi svoj poziv, pa i nevolje kroz koje prolazi osobito pred kraj svoga života, u Bogu prepoznaje onu pravu radost. Uz proslavu obljetnice Franjinog Božića u Grecciu, radost izbija iz prizora jaslica što ih je Franjo htio na zoran način približiti, naglašavajući tako tjelesnu prisutnost Božjega Sina među ljudima, stavljajući u središte otajstvo utjelovljenja, uključujući i ljudsku krhkost, afektivnost i osjećajnost, sve do uprisutnjavanja Krista siromašnoga na periferiji tadašnjega društva. U pripravi za ovogodišnji Božić i mi ćemo razmatrati otajstvo utjelovljenja Sina Božjega, a pritom ćemo se služiti tekstovima iz različitih franjevačkih izvora, osobito iz životopisâ sv. Franje, kao i tekstovima Svetoga pisma.

Uvodno pismo ovih e-duhovnih vježbi dobit ćete na prvu nedjelju došašća, a svakoga dana u tjednu osim nedjelje, sve do Božića, primit ćete po jedno razmatranje. Kao i uvijek, na ove e-duhovne vježbe trebaš se prijaviti. Ako imaš aplikaciju ili si već sudjelovao na prethodnim e-duhovnim vježbama, među dostupnim vježbama naći ćeš naslov: "Ti si radost";. Klikni na te vježbe, pa kad ti se otvori, klinki na "Prijava".

Ako još nemaš našu aplikaciju za mobilne uređaje, naš je savjet da je počneš koristiti jer putem nje možeš svakoga dana, i kad nema e-duhovnih vježbi, primati našu "efu riječi";, to jest svakodnevno razmišljanje nad evanđeljem koje se toga dana čita na svetoj misi.

Aplikaciju možeš naći za Android uređaje na adresi: https://bit.ly/2DOd71f , a za iOS
uređaje na adresi https://apple.co/2SXNEff.
Ukoliko ipak želiš primati e-duhovne vježbe putem e-maila, trebaš se prijaviti na ovoj stranici: https://eduhovnevjezbe.hr/vjezbe/37 Ondje ispuni obrazac i pažljivo prati sve upute.
Kao i do sada, duhovne vježbe će se čitati i na Hrvatskom katoličkom radiju. https://hkr.hkm.hr
U ovim e-duhovnim vježbama vodit će nas fra Darko Tepert.
Izvor: https://eduhovnevjezbe.hr/