Podjela službe lektorata jedanaestorici bogoslova

Posted by

U srijedu, 27. studenoga 2019. godine, u kapeli samostana o. fra Ante Antića u Splitu devetorici bogoslova Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja te dvojici bogoslova iz druge provincije, podijeljena je Službu lektorata. Delegacijom mnp. oca provincijala fra Marka Mrše te fra Andréa Murhabale, u službu su pripušteni: fra Vlaho Jakić, fra Oliver Marčinković, fra Marko Plejić, fra Valentino Radaš, fra Šime Batur, fra Stipe Buljan, fra Šimun Suton, fra Ivan Novaković, fra Marko Pudar te dvojica braće studenata iz DR Konga fra Richard Kakule i fra Herve Tumanar.

Svečano euharistijsko slavlje, s obredom primanja u Službu čitača u ime o. Provincijala, predslavio je magistar bogoslova fra Ivan Režić koji je na samom početku uveo kandidate u smisao te službe.

          Čitač je, kako je istaknuo, onaj koji prenosi Božju riječ narodu Božjem okupljenu na liturgijskom slavlju na izgradnju i posvećenje slušatelja i samog čitača. Uz fra Ivana, u koncelebraciji su bili fra Bože Vuleta i fra Miro Ančić.

Evanđelje je navijestio đakon fra Ivo Rastočić koji se, nakon obreda primanja bogoslova u službu lektorata, u svojoj propovijedi osvrnuo na evanđeoski ulomak, ukazavši i na potrebu da  se u svakodnevnom životu trudimo našim riječima dati smisao, a u tom nam je od velike pomoći Božja riječ, kojoj smo od postali navjestitelji.

GALERIJA - KLIKNI

Tekst: Fra Vlaho Jakić, čitač

Fotografije: fra Ante Davor Landikušić