Nahranimo djecu Liberije u kuhinji "Split-Croatia"

Posted by

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u suradnji s Marijinim obrocima organiziraju i ove godine humanitarnu  akciju pomoći najpotrebnijima pod nazivom Nahranimo djecu Liberije u kuhinji "Split-Croatia". Marijini obroci međunarodni su karitativni pokret koji godišnje hrani više od milijun i dvjesto tisuća siromašne djece diljem svijeta. Zahvaljujući  upravo njima,  koji su plod Međugorja pa zato i nose Marijino ime,  siromašna  djeca ne moraju teško raditi u polju niti prosjačiti na ulici kako bi – preživjela.

Njihova vizija pomoći siromašnima je jako jednostavna i zato vrlo uspješna a sastoji se u tome da omoguće svakom djetetu jedan obrok dnevno u mjestu obrazovanja. Na takav način siromašnoj djeci ne osigurava se samo hrana, koja je neophodna, već ih se obrazuje i dugoročno rješava njihova teška materijalna situacija. To je od iznimne važnosti znajući kako u zemlji kojoj ovom akcijom pomažemo – Liberiji - dakle, siromašnoj afričkoj zemlji razorenoj građanskim ratom i nedavnom epidemijom ebole,  čak 60% djece osnovnoškolske dobi ne pohađa školu!

Stoga vas dragi sugrađani i ljudi dobre volje diljem Domovine i svijeta, koji ovo čitate, pozivamo da nam se pridružite i animirate druge za pomoć siromašnoj djeci preko kuhinje „Split-Croatia“ koja je i otvorena dosadašnjom velikodušnošću Splićana.

Akciju možete podržati svojim prilogom koji će se skupljati uglavnom na Cvjetnicu 25. ožujka 2018., u većini splitskih župa i u župi Gospe Sinjske, nakon mise - gdje god vidite istaknuti plakat za akciju. Također akciju možete podržati i uplatom na račun Marijinih obroka, koji možete i mobitelom slikati.

Podaci za uplatu:

Marijini obroci, Donje svetice 46c, 10 000 Zagreb

IBAN: HR7923600001102102666

S naznakom: Za kuhinju Split-Croatia

U ime sve djece koju ćete nahraniti, od srca vam zahvaljujemo!

Franjevački bogoslovi & Marijini obroci