Lančana reakcija- obitelji- krizmanici, župnik-franjevački bogoslovi-obitelji

Posted by

Karitativna sekcija franjevačkih bogoslova već godinama organizira božićnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji grada Splita. Ova akcija ne bi bila moguća bez svesrdnoga odaziva župljana župe svetog Ante iz Tučepa sa župnikom fra Stipom Bešlićem i župe Uznesenja Marijina Bast – Baška Voda sa župnikom fra Petrom Vrljičkom.  U nedjelju, 15-oga  prosinca 2019. godine, na treću nedjelju došašća zvanu „Gaudete“, nedjelju karitasa lančana reakcija je dobila svoju treću kariku iz Tučepa i Baške Vode seli se u grad Split.

Nakon što  su obitelji prikupili pakete u svojim domovima, donijeli su ih u župnu zajednicu gdje ih je prihvatio župnik s krizmanicima.  Bogoslovi su taj dan pohodili župe, pokupili pakete koji su namijenjeni za najsiromašnije obitelji grada Splita i okolice te tako taj lanac dalje proširili. Sada je na nama da tu reakciju polako privedemo svome kraju, a konac je sortiranje paketa i konačno ona zadnja karika lanca,  predati pakete  onima za koje su i namijenjeni. To ćemo učiniti kroz idućih sedam dana. Tako će lanac biti kompletiran od donatorskih obitelji preko župnika, krizmanika, bogoslova do obitelji, primatelja.

Bogoslovi su zahvalili župljanima na odazivu za akciju, iskazanoj ljubavi i pružanju mogućnosti potrebnima da za ove blagdane i oni osjete toplinu nade i ljubavi u konkretnim darovima.

Potom je uslijedilo ukrcavanje paketa hrane u kombi. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim župljanima i župnicima koji su sudjelovali u akciji u ime svih onih koji će dobiti pakete, a ljubav iskazanu prikupljanjem paketa lančano će biti prenesena iz Tučepa i Basta-Baške Vode preko Karitativne sekcije bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja do najpotrebnijih obitelji grada Splita i okolice i tako im uljepšati svetkovinu Kristova rođenja.

FOTOGRAFIJE - KLIKNI