Adventsko – božićni koncert bogoslova naše Provincije i gostiju

Posted by

Dana 22. prosinca 2019. s početkom u 20 sati održan je Adventsko – božićni koncert u crkvi franjevačkog samostana na Trsteniku.  Na koncertu su nastupili bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i njihovi gosti. Uz Zbor bogoslova, nastupili su i muški vokalni sastav “Tusculum” te ženski zbor KUD-a “Jedinstvo”.

Glazbenom improvizacijom na orguljama ovaj koncert je uveličao orguljaš Andro Čalo, a tijekom izvođenja skladbi Zbora bogoslova i  ženskog zbora KUD-a “Jedinstvo” dirigirao je prof. Pero Prosenica.

U prigodnom programu izvodile su se adventske i božićne pjesme, u kojima su prisutni zbilja uživali, što se moglo vidjeti u završnom dugotrajnom aplauzu.

Slijed programa pratio je teološki prikaz Isusova rođenja počevši od anđeoskog navještaja Blaženoj Djevici Mariji. Posebno je dojmljiva bila izvedba gregorijanskog napjeva “Ecce nomen Domini Emmanuel” koja je u jednoj točki izvedbe izvedena na različite načine što je izazvalo veoma pozitivne reakcije okupljenih.

Na kraju koncerta sve okupljene pozdravio je fra Ivan Macut, gvardijan samostana O. fra Ante Antića, uputivši prigodne čestitke povodom nadolazećeg Božića i božićnih blagdana,  poželjevši da se i dogodine susretnemo istom prigodom.  

GALERIJA - KLIKNI