Laik ste i želite produbiti teološko znanje? KBF pokreće program baš za vas

Posted by

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu od jeseni pokreće program cjeloživotnog obrazovanja nazvan „Teološka kultura”.
Poticaj za program KBF nalazi u Christifideles laici, br. 58 gdje se ističe: „Osnovni cilj u formaciji vjernika laika je sve jasnije otkrivanje vlastitog poziva i sve veća spremnost živjeti ga kroz ispunjenje svojeg poslanja.”

Program je namijenjen onima koji se žele upustiti u avanturu istinskog traganja za odgovorima na brojna pitanja glede temelja, sadržaja i načina djelovanja vjere u suvremenom društvu i Crkvi. Poziv je upućen svima, a osobito laicima i redovnicima, pastoralnim suradnicima po župama, mladima koji traže „nešto više”, starijima koji žele zaokružiti svoje životne upite.

Program je osmišljen tako da u suvremenosti bude teološkim putokazom svima onima koji su zainteresirani tražiti dublje i cjelovite odgovore na pitanja o istini, životnome smislu, značenju kršćanske vjere i Crkve za naše društvo i kulturu. Također, program je zamišljen i kao mjesto susretišta gdje ćemo razmjenjivati ideje, iskustva, utvrđivati stara i graditi nova prijateljstva.

Susreti će se odvijati tijekom dvije studijske godine uglavnom svaki drugi vikend (petkom 4 sata i subotom 6 sati), a polaznici će se tijekom 240 sati postupno upoznavati sa sadržajima i temama iz osam teoloških područja: Filozofija i fundamentalna teologija, Biblija, Dogmatika i ekumenska teologija, Povijest Crkve i patrologija, Moral i socijalni nauk Crkve, Liturgika, Pastoral i katehetika i Kanonsko pravo.

Kako nije riječ o akademskoj nego o temeljnoj teološkoj i biblijskoj formaciji, naglasak je na osobnom stručnom osposobljavanju za život usmjeren odgovornoj i zreloj vjeri.

Upisi će se vršiti od 1. do 12. listopada, a za upis je potrebno: motivacijsko pismo i mišljenje svećenika / župnika. Cijena jedne godine programa je 3.000,00 kn, a susreti počinju u listopadu.

Dodatne obavijesti dostupne su na mrežnoj stranici www.kbf.unizg.hr.

IKA | Bitno.net