Izlet bogoslova i novaka u Kljake

Posted by

Na poziv o. župnika fra Ivana Lukača te u suradnji s odgojiteljima u Klerikatu, bogoslovi i novaci Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa svojim profesorima i odgojiteljima uputili su se u Kljake. Subotnji dan, blagoslovljen prekrasnim vremenom, poslužio je za druženje i upoznavanje prirodnih znamenitosti toga kraja.

U jutarnjim satima bogoslovi su se uputili iz Splita za Kljake gdje ih je dočekao o. župnik. Nakon okupljanja ispred župne kuće krenuli su prema izvoru Čikole.

Na izvoru Čikole nekoliko bogoslova odlučilo je ući i pogledati unutrašnjost špilje iz koje izvire ova opjevana rijeka. Šetnjom bogoslovi su imali priliku upoznati ono što je sam sv. Franjo Asiški silno volio – Božju kreativnost u  prirodi.

Nakon okrijepe u župnoj kući uslijedile su razne društvene igre među kojima je, svakako, najnapetije bilo natjecanje u balotama gdje su se susreli iskustvo starih i užarenost mladih franjevaca.

Zajedničkom izletu  u Kljacima pridružila su se i neka starija braća s Trstenika te fratri koji djeluju u okolici Drniša i Knina.

Zahvalni Bogu, Djevici Mariji i sv. Iliji, zaštitniku župe Kljaci na prekrasnom vremenu te o. župniku na gostoprimstvu bogoslovi i novaci  su se uputili natrag svojim svakodnevnim obavezama.

GALERIJA - KLIKNI