Gračac: Susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

Posted by

U subotu, 25. svibnja, u župi sv. Jurja mučenika u Gračacu, održan je godišnji susret ministranata jedanaest župa Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Na susretu je sudjelovalo 180 ministranata iz sljedećih župa: Vinjani, Imotski, Proložac, Studenci, Lovreć Opanci, Knin, Zmijavci, Promina, Lovinac, Gračac i Zagreb.

 

Susret je započeo zajedničkim okupljanjem ispred redovničke kuće gdje su ministrante dočekali fra Tino Labrović, župnik, i fra Milan Ignacije Sladoja, župni vikar. Nakon zajedničkog okupljanja uslijedilo je pokorničko bogoslužje te prilika za ispovijed prije svete mise.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja uz koncelebraciju drugih svećenika, koji su s ministrantima došli na susret. Fra Josip Repeša je, u ime novoizabranog provincijskog ministra fra Marka Mrše te svoje osobno, pozdravio mladiće i djevojke te ih potaknuo da žarkim srcem služe oko oltara Gospodnjeg. Nakon duhovne okrijepe slijedio je ručak, a onda i gotovo najiščekivaniji dio susreta - nogometni turnir.

Uz junačku borbu svih sudionika prvo mjesto na turniru osvojili su ministranti župe Studenci; drugi su bili ministranti župe Knin, a treće mjesto osvojili su ministranti župe Lovreć - Opanci.

Nagradu za najboljeg strijelca dobio je ministrant Marijan Frankić iz župe Lovreć-Opanci koji je tijekom turnira dao 3 gola.

GALERIJA - KLIKNI