Festival zborske duhovne glazbe ‘Jubilate Deo’ u Drnišu

Posted by

Već šestu godinu zaredom Gradski pjevački zbor "Neuma" iz Drniša, uz Pučko otvoreno učilište Drniš i Župu Gospe od Ružarija, u Drnišu organizira Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo".

Ovogodišnji Festival započinje u subotu 27. listopada 2018. godine u 19 sati u crkvi Gospe od Ružarija, koncertom na kojem će sudjelovati 6 pjevačkih zborova predstavljajući raznolik duhovni repertoar.

Preko gregorijanskih napjeva i tradicijskih pjesama te zvukova renesanse sve do skladbi suvremenih hrvatskih i inozemnih autora, predstavit će se Djevojački zbor "Aurora" (Zagreb), Mješoviti katedralni zbor (Šibenik), Mješoviti pjevački zbor "Camerata Vocale Split" (Split;  dobitnici zlatne plakete na 51. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova održanom u listopadu tekuće godine u Rovinju), Gradski zbor "Makarska" (Makarska), Hrvatsko pjevačko društvo "Petar Berislavić" (Trogir) i Gradski pjevački zbor "Neuma" (Drniš; ovogodišnji dobitnik Nagrade Grada Drniša za veliki doprinos u kulturnom životu grada).

FZDG „Jubilate Deo“ ove godine prvi put postaje dvodnevna manifestacija. Program se nastavlja u nedjelju, 28. listopada 2018. godine, na franjevačkom biseru na Krki - otočiću Visovcu. Svetu misu će u 11 sati pjevati Djevojački zbor "Aurora" iz Zagreba koji će potom prirediti koncert duhovne glazbe u crkvi Gospe od Milosti. Misu će predvoditi fra Ivan Režić, meštar novaka, a brodovi će zainteresirani puk prevoziti u 9:30, 10 i 10:30 sa Stinica (Miljevci) te u 9:45, 10:15 i 10:45 sa strane Rupa (Remetić).

Ovogodišnji program odvija se uz potporu, između ostalih, i Grada Drniša i Šibensko-kninske županije.

 Josipa Prpa