Budi iznenađenje svima!

Posted by

Papa Franjo u apostolskoj pobudnici Radujte se i kličite u kojoj piše o pozivu na svetost u suvremenom svijetu kaže i ovo: »Sveci iznenađuju, mijenjaju, jer njihov život poziva da izađemo iz mirne i omamljujuće osrednjosti« (Radujte se i kličite, 138).

To je cilj svakih, pa i ovih e-duhovnih vježbi: ne dopustiti da se izgubiš u osrednjosti, da te ta osrednjost omami i da u njoj nađeš svoju prividnu sigurnost i prividan mir. Čovjek koji dopusti Bogu da ga izdigne iz osrednjosti na dobrom je putu prema svetosti. Papa Franjo također kaže: »Svetac je čovjek molitve, čija je potreba razgovarati s Bogom. To je netko tko ne želi biti ugušen u zatvorenoj rutini ovoga svijeta, te usred svojih nastojanja i svog predanja, uzdiše za Bogom, izlazi iz sebe u slavljenju i proširuje svoje granice u kontemplaciji Gospodina« (Radujte se i kličite, 147).

Zato su i ove korizmene e-duhovne vježbe zamišljene kao poticaj na razgovor s Bogom kroz pet koraka:

  • Priprema.
  • Čitanje
  • Razmatranje
  • korak koji smo nazvali »Još malo«
  • Molitva

Detaljnije ćemo sve objasniti u uvodnom pismu na početku ovih e-duhovnih vježbi.
Neka ti postane potreba da razgovaraš s Bogom, uzdiši za Bogom, proširi svoje granice tako što ćeš se kroz razmatranje i kontemplaciju otvoriti za Božju bezgraničnost. Postani čovjek molitve! To znači biti svet. Iziđi iz svoje osrednjosti! Tako ćeš biti iznenađenje svima. Neka to bude i tvoj osobni uskrs!

Dakle, ako želiš sudjelovati u ovim e-duhovnim vježbama prijavi se ovdje.

Prijave traju do 05.03.2019. u 00:01!