Bogoslovi u Münchenu na proslavi sv. Ante

Posted by

Hrvatska katolička župa München prigodom blagdana sv. Ante upriličila je trodnevnu duhovnu obnovu od nedjelje 10. lipnja do utorka 12. lipnja koju je predvodio fra Božo Vuleta, duhovnik franjevačkih bogoslova u Splitu. Svake je večeri bila molitva krunice, kateheza, euharistijsko slavlje i klanjanje, a cijeli je duhovni program predvodio i osmislio fra Božo Vuleta.

Od ponedjeljka 11. lipnja svojim pjevanjem duhovna događanja obogatio je Zbor bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja pod vodstvom fra Frane Bosnića i orguljaša Pere Prosenice. Bogoslovi su, pored pjevanja, predmolili krunicu i čitali liturgijska čitanja. U slobodno vrijeme župnik fra Boris Čarić zajedno s fra Petrom Komljenovićem i fra Filipom Mimicom, organizirali su prigodno razgledavanje grada i njegovih znamenitosti kako bi bogoslovi što bolje upoznali ambijent u kojem djeluju franjevci u Münchenu.

Na svetkovinu sv. Ante, svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18:30 sati predvodio je fra Božo Vuleta. U koncelebraciji su bili župnik fra Boris Čarić te kapelani fra Filip Mimica i fra Marinko Vukman. Bogoslovi su pjevanjem i čitanjem uzveličali euharistijsko slavlje na kraju kojeg je, na veliku radost djece i njihovih roditelja, bio blagoslov djece i ljiljana.

Mnogobrojni Hrvati koji su  ispunili crkvu sv. Pavla, svojom su prisutnošću i radošću posvjedočili da je sv. Ante uistinu svetac cijeloga svijeta i da svojim primjerom i danas privlači sve narode da život i djelovanje oblikuju po Isusu Kristu, kojemu je on gorljivo služio.