Visoka: Fra Mario Lemo proslavio mladu misu

Posted by

Nakon 50 godina u nedjelju, 23. srpnja 2017. godine, u Župi sv. Marije Nevest – Visoka proslavljena je mlada misa. Mladu je misu u Visokoj u crkvi Svih svetih proslavio fra Mario Lemo pod motom: „O ljubavi tvojoj, Gospodine, pjevat ću dovijeka (Ps 89)“. Kum mladomisnika bio je fra Antonio Mravak, župni vikar u Sinju i Brnazama, a propovjednik fra Nikica Ajdučić, župnik u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu. U misi su koncelebrirali provincijal fra Joško Kodžoman, župnik fra Mile Marović i još 22 svećenika. U slavlju su sudjelovali župljani župe Nevest - Visoka, rodbina mladomisnika, prijatelji, vjernici iz Zagreba, Kaštel Novog i Otoka gdje je fra Mario vršio đakonski praktikum. Među uzvanicima nazočio je Živko Bulat, načelnik općine Unešić i Marko Jelić, gradonačelnik grada Knina.

Nakon procesijskog dolaska mladomisnika i svećenika na vanjski oltar, ispred oltara roditelji Ante i Milena, blagoslovili su svoga sina mladomisnika. Prigodne riječi pozdrava zatim je uputio mladomisnikov župnik fra Mile Marović koji je u ime cijele  župe izrazio veliku radost zbog mladomisničkog slavlja te zaželio mladomisniku da bude svećenik molitve. Nakon riječi pozdrava, mladomisnik je započeo euharistijsko slavlje.

Prvo i drugo čitanje, kao i molitve vjernika, čitali su članovi fra Marijeve obitelji. Pripjevni psalam pjevali su bogoslovi fra Kristian Radas i fra Jerko Kolovrat. Evanđelje je navijestio don Luka Stipinović, ovogodišnji mladomisnik. Po želji mladomisnika, propovijedao je fra Nikica Ajdučić koji je govorio o poslanju svećenika i svećeničkom zvanju u današnjem vremenu.

Darove na oltar prinosili su članovi fra Marijeve rodbine. Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevao je mješoviti župni zbor Majke Božje Lurdske iz Zagreba pod ravnanjem fra Frane Bosnića, i uz orguljsku pratnju Ane i Marije Bilandžić.

Na kraju slavlja mladomisnički blagoslov su udijelili fra Mario i njegov kolega don Luka Stipinović. Nakon svete mise slavlje je za sve uzvanike nastavljeno u šatoru. Program je vodio kum fra Antonio Mravak koji je na početku pročitao čestitku mons. Marina Barišića, nadbiskupa Splitsko - makarskog. Dekan Unešičkog dekanata fra Luka Delić, šibenski gvardijan fra Mario Radman, don Ante Bošnjak, najstariji živući svećenik iz Visoke, fra Marko Mrše i mnogi drugi čestitali su mladomisniku prigodnim riječima.

Vjernici iz Župe Otok sa župnikom fra Mirom Ančićem organizirali su pripremu i posluživanje hrane u šatoru. Slike sa slavlja mlade mise možete vidjeti u galeriji u nastavku.

http://www.franjevci-split.hr/galerija/visoka_lemo_misa_2017/index.html

Izvor: www.franjevci-split.hr