Split: Sveti Nikola na Trsteniku

Posted by

Povodom proslave blagdana svetog Nikole, biskupa i putnika, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zajedno s magistrom, fra Sinišom Balajićem, i s članovima Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu, organizirali su, 7. prosinca 2022. godine, prigodni program za štićenike Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.


Susret je započeo u samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja svetim misnim slavljem, kojeg je predvodio fra Siniša Balajić. Sv. misu su animirali, čitanjem i ministriranjem, štićenici Centra Bonači uz asistenciju franjevačkih bogoslova.

Nakon misnog slavlja, svi su se sudionici uputili u samostansko blagovalište i klaustar, gdje su bili organizirani zakuska i prigodni program. U posjet štićenicima stigao je, na kraju, i sveti Nikola. Ulogu sv. Nikole preuzeo je svečano zavjetovani bogoslov, fra Stipe Buljan. Nakon susreta i razgovora s okupljenima te podijeljenih darova svim štićenicima Centra Bonači, sveti Nikola se zaputio u druge krajeve. Nakon njegovog odlaska, slavlje se nastavio u samostanskom klaustru.

Članovi FRAME su animirali slavlje, uz zvuke gitare, pjevanjem i plesom. Susret sa štićenicima Centra ostavio je prekrasan dojam na bogoslove i framaše, kao i na same
štićenike, tako da se svi nadaju da će ovakvih susreta biti i dalje.

Fra Mate Šakić

FOTOGALERIJA