Split: Proslava Dana KBF-a i podjela diploma

Posted by

Katoličko bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu dana 19. svibnja 2022. godine u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, proslavio je svoj Dan te su u toj prigodi dodijeljena priznanja, nagrade i zahvalnice kao i diplome i svjedodžbe.

Svečanom euharistijskom slavlju u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa, predsjedao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša, u koncelebraciji s dekanom don Mladenom Parlovom , prodekanom za nastavu fra Antom Akrapom te ostalim profesorima i drugim svećenicima.
Nakon misnog slavlja, pozdravnu riječ u dvorani uputio je dekan prof. don Mladen Parlov, a u ime Sveučilišta u Splitu prof. Goran Kardum te Veliki kancelar mons. Dražen Kutleša.

Nakon izlaganja o radu KBF-a Sveučilišta u Splitu, kojeg je održao dekan don Mladen Parlov, uslijedila je dodjela zahvalnica, priznanja i diploma.

Protekle akademske godine s uspjehom je završilo predviđene studijske programe 39-oro studenata, a među njima i fra Richard Kakule Mahamba, član provincije sv. Benedikta Afrićkog iz D. R. Kongo. Fra Richard je prvi od studenata iz neke od afričkih država koji je diplomirao u Splitu, a kroz protekle četiri godine proveo je u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja kao gost. Nakon đakonskog ređenja u lipnju, vratit će se u svoju zajednicu u D. R. Kongu.

FOTOGALERIJA

fra Mate Šakić