Split – Dobri: Proslava Gospe od Zdravlja

Posted by

Blagdan Gospe od Zdravlja svečano je proslavljen u istoimenoj samostanskoj i župnoj crkvi na Dobrom, 21. listopada.

Slavlju je prethodila devetnica preko te su propovijedali različiti propovjednici i na taj se način cijeli grad Split pripravljao za proslavu zaštitnika. Misama u devetnici prethodila je molitva krunice Blaženoj Djevici Mariji i zagovorne molitve koje je predvodio župnik fra Kristian Stipanović.

Braća svećenici bili su od ranog jutra na raspolaganju vjernicima za sakrament ispovijedi, a mise slavljene su od šest sati ujutro svakog sata do središnje proslave u jedanaest sati, koju je predslavio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše.

Nastavljeno je slavljenje misa i poslijepopodne, počevši s misom u 15 sati. Nakane misa bile su različite: za obitelji, za djecu i mlade, za bolesnike itd.

Misu za dobročinitelje predvodio je don Tomislav Čubelić župnik Srinjina. Proslava je završena misom zahvalnicom koju je predslavio fra Kristian Stipanović, koji se na kraju slavlja zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji same proslave.

Misna slavlja animirao je zbor župe Gospe od Zdravlja pod ravnanjem fra Stipice Grgata, uz orguljašku pratnju sestre Zorislave Radić i prof. Pere Prosenice.

fra Josip Brandejs

FOTOGALERIJA