Sjeti se da znaš letjeti!

Posted by

Ponekad očekujemo da rješenje na naše probleme dođe izvana...

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Pripremajući se ovih dana za jedan put, odnosno lijepo hodočašće, naišao sam na citat Tomislava Birtića iz njegove knjige “Na Caminu sam zagrlio Boga”, u kojem on kaže ovako: “Odrastao čovjek koji očekuje da rješenje dođe izvana sličan je patki koja sa zgrade pada u pogibao jer je zaboravila da zna letjeti.”

Nama se u životu često dogode problemi, nekad našom krivicom, ponekad su drugi odgovorni za probleme u kojima se nađemo. Kako god bilo, rješenje za te probleme uvijek postoj, ali ono se ne krije izvan nas. Međutim, mi često upadnemo u tu napast da očekujemo da se problemi našega života riješe bez nas, odnosno da rješenje dođe izvana. Ponekad tu odgovornost prebacujemo i na Boga, zaboravljajući ono što je rekao sv. Augustin: “Bog te je bez tebe stvorio, ali te bez tebe neće spasiti.”

Sjeti se da znaš letjeti i potrudi se letjeti kako ne bi pao u pogibao.