Šibenik-Šubićevac: Posjet bogoslova župi

Posted by

Na sedmu vazmenu nedjelju 29. svibnja 2022. godine bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja predvođeni magistrom fra Ivanom Režićem, a na poziv župnika fra Maria Radmana, posjetili su Župu svetog Ante Padovanskoga u Šibeniku na Šubićevcu.

Sveta misna slavlja u 9 i 30 i u 11 sati predvodio je fra Ivan u koncelebraciji s gvardijanom i župnikom fra Mariom. Misno slavlje animirali su posluživanjem oko oltara ministranti, a pjevanjem i čitanjem franjevački bogoslovi.

Pri koncu misnih slavlja bogoslovi treće godine filozofsko-teološkog studija Katoličko bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, fra Valentino Radaš i fra Oliver Marčinković, iznijeli su svoja svjedočanstva o duhovnom pozivu.

Fra Mario je zahvalio magistru i bogoslovima na njihovom dolasku te je izrazio želju i nadu za buđenjem duhovnih poziva iz Župe Šubićevac te je i fra Ivan potakao na molitvu za duhovna zvanja.

Nakon misnog slavlja bratsko druženje nastavljeno je u samostanskom blagovalištu, a ručku su se pridružila i ostala braća franjevci iz samostana i samostanskog okružja.

Nakon ručka bogoslovi su s fra Lazarom Pericom posjetili župni Pastoralni centar u Župi Uznesenja Marijina u Bilicama te se okušali u sportskim vještinama.

Odlaskom iz župe Bilice bogoslovi su posjetili franjevačke novake i stariju braću na otočiću Visovcu te su zajedno izmolili Večernju časoslova. Nakon bratske čašice razgovora pozdravili su se s braćom te su pošli put Splita i Franjevačkog klerikata na Trsteniku.

 

FOTOGALERIJA

fra Mate Šakić