Proslava Gospe Lurdske i Dana bolesnika na KBC - u Križine

Posted by

U utorak, 11. veljače 2020., proslavljena je svetkovina Gospe Lurdske u bolničkoj kapelaniji na KBC – u Križine. Ovaj dan je ujedno i Dan bolesnika. U prepunoj kapelici i hodniku  misnom slavlju predsjedao je don Stipan Šurlin, u koncelebraciji s don Antom Mateljanom i fra Mirom Ančićem, bolničkim kapelanom na Križinama.

Pjevanje i sviranje predvodili su bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Na početku propovijedi don Stipan je istaknuo kako su svi prisutni vjernici zapravo hodočasnici te da nije nužno potrebno otići u Lourdes kako bi se bilo hodočasnikom.

Oni su došli Gospi Lurdskoj kako bi im bila pomoć i zagovornica u nevolji te upravo tom gestom oni postaju hodočasnici na KBC – u Križine koje su, u tom trenutku, „Lourdes u Splitu“.

Posebno se osvrnuo na sv. Bernardicu koja je u svojoj obitelji bila najmanja i rastom i sposobnostima te se je upravo Gospa baš njoj takvoj ukazala. Ističući tako da ljudske kvalitete nisu mjerilo kod Boga i Blažene Djevice Marije.

Za kraj svima sabranima na slavlje poticajnim riječima ohrabrenja i zahvale obratio se je domaćin fra Miroslav zazvavši zagovor Gospe Lurdske.

GALERIJA - KLIKNI