Primorski Dolac: Posjet bogoslova župi

Posted by

Dana 22. svibnja 2022. godine, na šestu Vazmenu nedjelju, bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja posjetili su, na poziv župnika fra Filipa Čogelje, župu svetog Ante Padovanskoga u Primorskom Docu u Šibenskoj biskupiji. Misno slavlje započelo je u 11.15 sati, predsjedao mu je magistar bogoslova fra Ivan Režić u koncelebraciji sa župnikom. Preko misnog slavlja pjevao je zbor franjevačkih bogoslova pod ravnanjem bogoslova fra Marka Udovičića.

Na koncu misnog slavlja bogoslov fra Kristijan Pisac, polaznik prve godine filozofsko-teološkog studija, iznio je svjedočanstvo svojeg duhovnog poziva. Župnik fra Filip je, potom zahvalio u ime cijele župne zajednice bogoslovima i magistru na dolasku, a i magistar fra Ivan je izrazio nadu u rađanje novih duhovnih zvanja u Primorskom Docu.
Pri izlasku iz crkve bogoslovi su vjernicima podijelili molitve za nova duhovna zvanja te se zadržali ispred crkve sa župljanima u ugodnom razgovoru.

Fra Filip je upriličio ručak i bratsko druženje u župnoj kući, a pridružio se je i dekan Unešićkog dekanata fra Josip Jukić. Posjet i susret protekli su u bratskom ozračju.

FOTOGALERIJA

Fra Mate Šakić