Primorski Dolac: Izlet franjevačkih bogoslova na koncu zimskog ispitnog roka

Posted by

U subotu 5. ožujka 2022. godine u jutranjim satima, franjevački bogoslovi s odgojiteljima, pošli su na zajednički izlet nakon zimskog ispitnog roka u Župu svetog Ante Padovanskog u Primorski Dolac.  Ondje ih je srdačno dočekao župnik fra Filip Čogelja koji je u suradnji s Klerikatom i uz pomoć svojih župljana organizirao cijeli susret.
Tijekom prijepodneva, bogoslovi su se okušali u igri na stolnom nogometu, a kasnije i u balotanju. Poneki su se  odlučili za ugodnu šetnju na svježem čistom zraku. Ručak je upriličen u 13 sati, a tada su pristigli i novaci s Visovca s meštrom te još nekolicina fratara iz susjednih župa, kao i pojedini profesori iz Klerikata na Trsteniku.


U poslijepodnevnim satima u sportskoj dvorani u Primorskom Docu svoje snage su odmjerili bogoslovi s novacima i svećenici, a potonji su bili uspješniji rezultatom od 8 : 4.
Po povratku u župnu kuću,  nastavilo se je s ugodnim druženjem do u večernje sate, a nakon zadnjih odmjeravanja vještina u stolnom nogometu i u kartanju, bogoslovi s odgojiteljima krenuli su put Klerikata.


Na odlasku, uslijedila je još jednom zahvala, prvo dragom Bogu na milosti susreta, a onda i fra Filipu te ljubaznim župljanima Primorskog Doca na srdačnom i bratskom gostoprimstvu! Ponovilo se!

FOTOGALERIJA

   fra Mate Šakić