Predstavljanje knjige "Baraka koja je nahranila 2 milijuna djece"

Posted by
Dragi prijatelji Marijinih obroka,
ponovno se imamo prilike družiti prilikom dolaska Magnusa MacFarlane-Barrowa, osnivača Marijinih obroka u Split. Osnivač naše organizacije kojeg je magazin Time uvrstio među 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu će u srijedu, 5. listopada u dvorani Hotela Pax u Splitu, predstaviti svoju knjigu „Baraka koja je nahranila 2 milijuna djece“, nadopunjeno izdanje priče o razvoju humanitarne organizacije Marijini obroci koja danas u školama hrani 2,279,941 djece u najsiromašnijim državama svijeta.
Iz male barake u Dalmallyu, Magnus je 1992. tražio donacije za ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu. Ono što je trebala biti jednokratna akcija pretvorilo se u godine pomaganja najpotrebnijima.
U ovoj knjizi, koja je nadopunjeno izdanje knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, otkrit ćete pojedinosti te fascinantne humanitarne priče koje mijenjaju svijet.
Predstavljanje knjige počinje u 19 :00 sati, ulaz je besplatan, a gosti će imati priliku razgovarati s Magnusom te nabaviti potpisan primjerak knjige za sugeriranu donaciju. Za vrijeme predstavljanja knjige osiguran je prijevod s engleskog jezika.
Veselimo se ponovno Vas vidjeti!
„Nekima bi se moglo činiti čudnim, možda čak i glupim, zadržati sjedište jedne svjetske organizacije u naherenoj i otrcanoj baraci, u vrlo udaljenom dijelu Škotske. Ali kad sam ovdje, to mi pomaže da se podsjetim kako smo i zašto započeli ovaj posao.“ - Magnus MacFarlane-Barrow
Hrvatska udruga Marijini obroci, osnovana u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals” koji ima viziju da svako dijete prima dnevni obrok na svom mjestu obrazovanja. Na taj način djeci se ne spašava samo život, već ih se potiče da uče te dugoročno sebi, svojoj obitelji i zajednici osiguraju bolji život. Naša je misija omogućiti ljudima da ponude svoj novac, robu, vještine, vrijeme ili molitvu i da takvim uključivanjem pruže pomoć onima koji trpe zbog ekstremnog siromaštva u najsiromašnijim zajednicama svijeta.
„Mary's Meals“ trenutno hrani više od 2 milijuna i dvjesto tisuća gladne djece na svijetu. Prosječno 132 kune dovoljno je da se jedno dijete nahrani tijekom cijele školske godine. Duša Marijinih obroka su volonteri i volonterke, kako na mjestima prikupljanja pomoći, tako i na mjestima dijeljenja obroka. To nam omogućuje da od svake donirane kune barem 93 lipe dođe do krajnjeg cilja – djeteta. Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući dobroti svojih donatora i podupiratelja, imaju otvorenih dvadeset i četiri školske kuhinje – 4 u Malaviju, 5 u Beninu, 7 u Liberiji , 1 u Ekvadoru te 7 u Zambiji u kojima se trenutno hrani 17 769 djece.
Izvor: Marijini obroci