Peta humanitarna utrka 'Marijinih obroka'

Posted by

Humanitarna organizacija 'Marijini obroci' (Mary's Meals Croatia), koja se brine za osiguravanje obroka djeci na mjestu obrazovanja diljem svijeta, organizira petu humanitarnu utrku pod nazivom 'Trčimo za Dijete 31' u Zagrebu i Splitu. Za svaku kotizaciju za sudjelovanje osigurat će se jednom djetetu obrok na mjestu obrazovanja za više mjeseci.

U Zagrebu je početak programa predviđen u 9 sati u Maksimiru, a od 10 sati će se održati dječja utrka na 700 m te zatim utrka na 5 km za odrasle sudionike. Osim trčanja, program prate i drugi raznovrsni sadržaji: u Zagrebu će glazbeni gosti biti Franka Batelić, Antonela Đinđić, Marko Kutlić i DJ CroStorm, a Atletski klub Svetice pripremila je poligon i štafetne igre za najmlađe sudionike. Kotizacijom od 50 kn bit će moguće osigurati jednom djetetu obrok za 5 mjeseci, a prijaviti se može putem online obrasca.

U Splitu program počinje nešto kasnije, gdje će utrka na 2, 5 km po splitskoj rivi započeti u 18 sati, a djeca će ovisno o dobi sudjelovati u utrkama od 150 ili 300 m, a s kotizacijom od 20 kn, dijete će dobiti topli obrok za 2 mjeseca na mjestu obrazovanja. Voditeljica programa bit će Blanka Vlašić, a za sve sudionike prikazat će se i dokumentarni film Marijinih obroka 'Dijete 31'.

Zahvaljujući mnogim podupirateljima iz Hrvatske, prema službenim stranicama Marijinih obroka, organizacija trenutno poslužuje obroke za više od 11 500 djece u 15 otvorenih školskih kuhinja.

Detaljnije informacije o utrkama u Zagrebu i Splitu možete provjeriti na Facebooku ili posjetite www.marysmeals.hr.

Izvor: www.marysmeals.hr