Novi izazov na društvenim mrežama - ostani doma i moli!

Posted by

Franjevačka mladež Gospe od Zdravlja iz Splita, kako prenosi Hrvatska katolička mreža, pokrenula je izazov na društvenim mrežama pod nazivom #stayathomeandpray, odnosno, "Ostani doma i moli" te izazvala ostale da im se priključe.

Kao što se često spominje, mnogi su se susreti mladih preselili u virtualne prostore nakon njihova otkazivanja radi zaštitnih mjera sprečavanja zaraze koronavirusom. Mladi iz Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja u Splitu, koji se tjedno sastaju, sada i online, došli su do domišljate ideje kako živjeti u zajedništvu unatoč tomu što se ne mogu susresti uživo. Pritom su izazvali ostala bratstva Frame da im se priključe, ali i ostale mlade koji su spremni prihvatiti zadatak.

Idi kući, moli za ruševine.

Naime, na društvenim mrežama su se posljednjih tjedana javljali brojni izazovi, a Frama Gospe od Zdravlja je na svom Instagram profilu poručila kako i oni kreću sa izazovom #stayathomeandpray – odnosno “Ostani doma i moli!”. “Jednom davno je naš sv. Franjo čuo ‘Idi i popravi kuću koja je sva u ruševinama’. Mi vam kažemo ‘Idi kući, moli za ruševine'”, napisali su.

 

Zadatak je prilično jednostavan – mladi se mole i potiču ostale da nastave lanac. “Kao prvi izazov odlučili smo moliti devetnicu milosrdnom Isusu i postiti za trenutnu situaciju”, poručili su Framaši, uz kolaž njihovih slika kako drže krunice u rukama. Uskoro su još mnogi mladi objavljivali slične kolaže, jer kako poručuju Framaši iz Splita – “Ako se nisi slikao, nisi ni bio!”.

Zaista se nismo nadali toliko velikom odazivu!

“Za korizmu se inače podijelimo u parove unutar naše Frame te se brinemo jedni o drugima i zadajemo si razne zadatke. Tako potaknuti raznim izazovima na društvenim mrežama, kojima smo se malo i podsmijehivali, došli smo na ideju da izazovemo jedni druge unutar bratstva da molimo zajedno. Međutim, daljnjim razmišljanjem htjeli smo proširiti zadatak i na sve ostale – i zaista se nismo nadali toliko velikom odazivu!”, rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu predsjednica Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja, Pamela Pinjuh, koja je u Franjevačkoj mladeži od 2014.

Izazov se proširio diljem društvenih mreža, a vijest je čak došla i do mladih iz Franjevačke mladeži u Beču. Oduševljena odazivom na molitvu, Pamela je poručila: “Ovih dana kruži mnoštvo informacija, no mislim da se najprije trebamo uzdati u pastire naše Crkve, koji donose odluke potaknute Duhom Svetim i na našega sv. Franju i biti na usluzi jedni drugima”.

Pogledajte tko se sve uključio u #stayathomeandpray izazov!